fbpx

Zurek: Lengyel burgonyaleves

Category
 150 g szalonna
 1 nagy fej hagyma
 1 kg burgonya
 ½ szál parasztkolbász
 ½ kg füstölt borda
 3 gerezd fokhagyma
 majoranna
 1 tbsp Topáz Almaecet
 2 dl tejföl
 1 tbsp tönkölyliszt
 só, bors
1

A szalonnát kockára vágjuk kisütjük a zsírját, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Felöntjük vizzel és füstöltlével, beledobjuk a kis kockákra vágott burgonyát, és addig főzzük, amíg félig megfő a burgonya.
Ekkor hozzáadjuk a karikára szelt kolbászt, a füstölt húst, a fűszereket, az Érlelt almaecetet, és készre főzzük. Végül a tejföllel és liszttel behabarjuk.
Igazi laktató egytálétel, szívet, lelket, testet melengető.

Ingredients

 150 g szalonna
 1 nagy fej hagyma
 1 kg burgonya
 ½ szál parasztkolbász
 ½ kg füstölt borda
 3 gerezd fokhagyma
 majoranna
 1 tbsp Topáz Almaecet
 2 dl tejföl
 1 tbsp tönkölyliszt
 só, bors

Directions

1

A szalonnát kockára vágjuk kisütjük a zsírját, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Felöntjük vizzel és füstöltlével, beledobjuk a kis kockákra vágott burgonyát, és addig főzzük, amíg félig megfő a burgonya.
Ekkor hozzáadjuk a karikára szelt kolbászt, a füstölt húst, a fűszereket, az Érlelt almaecetet, és készre főzzük. Végül a tejföllel és liszttel behabarjuk.
Igazi laktató egytálétel, szívet, lelket, testet melengető.

Zurek: Lengyel burgonyaleves
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?