fbpx

Zurek: Lengyel burgonyaleves

Kategória
 150 g szalonna
 1 nagy fej hagyma
 1 kg burgonya
 ½ szál parasztkolbász
 ½ kg füstölt borda
 3 gerezd fokhagyma
 majoranna
 1 evőkanál Topáz Almaecet
 2 dl tejföl
 1 evőkanál tönkölyliszt
 só, bors
1

A szalonnát kockára vágjuk kisütjük a zsírját, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Felöntjük vizzel és füstöltlével, beledobjuk a kis kockákra vágott burgonyát, és addig főzzük, amíg félig megfő a burgonya.
Ekkor hozzáadjuk a karikára szelt kolbászt, a füstölt húst, a fűszereket, az Érlelt almaecetet, és készre főzzük. Végül a tejföllel és liszttel behabarjuk.
Igazi laktató egytálétel, szívet, lelket, testet melengető.

Hozzávalók

 150 g szalonna
 1 nagy fej hagyma
 1 kg burgonya
 ½ szál parasztkolbász
 ½ kg füstölt borda
 3 gerezd fokhagyma
 majoranna
 1 evőkanál Topáz Almaecet
 2 dl tejföl
 1 evőkanál tönkölyliszt
 só, bors

Elkészítés

1

A szalonnát kockára vágjuk kisütjük a zsírját, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Felöntjük vizzel és füstöltlével, beledobjuk a kis kockákra vágott burgonyát, és addig főzzük, amíg félig megfő a burgonya.
Ekkor hozzáadjuk a karikára szelt kolbászt, a füstölt húst, a fűszereket, az Érlelt almaecetet, és készre főzzük. Végül a tejföllel és liszttel behabarjuk.
Igazi laktató egytálétel, szívet, lelket, testet melengető.

Zurek: Lengyel burgonyaleves
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MÁJUSI AKCIÓ
Készletkisöprés!
20% kedvezmény minden Old Timer ecetre
Feliratkozásért duplázás!
20% + 20% kedvezmény minden Old Timer ecetre
Iratkozz fel és küldjük a kuponkódot!