Húsvétkor akár vendégeket várunk, akár elmegyünk kirándulni, nem hiányozhatnak a menüből az ínycsiklandozó sütemények! Használd bátran a különböző édességekhez, sütikhez a Sárgabarack lekvárunkat! Saját ültetvényből – ami most virágzik! 🙂 – kézzel szüretelt, válogatott, kiváló minőségű barackból készül, mely tartósítót, hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Isteni finom, egyetlen hátránya, hogy felbontás után kb. egy hétig áll el hűtőben, így sajnos muszáj hamar elfogyasztani. 🙂

És ha már Húsvét, nézzünk egy ősi magyar finomságot, a Sárga túrót!

Hozzávalók:

  • 0,5 liter tej
  • 5 tojás, 1 dl tejhez 1 tojás megy
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • mazsola (opcionális)
  • Elkészítés:

Egy edénybe töltsük bele a tejet, a cukrot, a sót, majd forraljuk össze, vigyázva, hogy a cukor ne égjen oda. A tojásokat egy tányérba verjük fel, nem kell nagyon összedolgozni őket, majd szép lassan keverjük bele a cukros tejbe.

Lassú tűz mellett addig kevergessük, míg túró állagú lesz, majd ezután óvatosan tegyük egy tiszta vászon ruhába, vagy vastag gézrétegbe, kössük össze, majd akasszuk ki, vagy tegyük egy szitába, hogy a fölösleges lé kicsöpögjön belőle.

Ezt követően pár órára rakjuk a hűtőbe, míg megkeményedik, közvetlenül utána lehet szeletelni. Nagyon finom a sárgabarack lekvárral 🙂

Forrás