Stílusos Vidéki Éttermiség 2.0 – 2012. szeptember 29. Perbál, Walter Vendéglő
Több kiváló étterem összefogásával a Rosinante Szállodában*** 2012. februárjában valósult meg első „gasztrorandevúnk”, amely közel hozta egymáshoz a „műértő” közönséget és a nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A kezdeményezés olyan népszerűnek bizonyult, hogy szeptember 29-én a perbáli Walter Vendéglőben ismét találkozót adunk egymásnak.
Mi az a Stílusos Vidéki Éttermiség?

Összefogásunk célja, hogy az ínyenc utazók számára új vagy kevéssé ismert kulináris desztinációkat kínáljunk. Küldetésünknek érezzük, hogy a vidéki magyar gasztronómiai palettát színesítő, szívből jövő vendéglátáson alapuló kézműves éttermeket népszerűsítsük. Az ország különböző pontjairól érkező szakácsok a kóstolók kínálása mellett izgalmas bemutatófőzésekkel is szórakoztatnak majd, és persze megismerhetjük az egyes séfek személyes hitvallását a modern magyar konyhaművészetről. Hiszünk abban, hogy a vendéglátás jövője szempontjából a minőségi magyar alapanyagok és az igényes kézműves manufaktúrák támogatása kulcsfontosságú. Ennek érdekében válogatott termékek piacát kínáljuk a látogatóknak ezen a napon az ország különböző pontjairól.

Milyen éttermeket lehet megkóstolni szeptember 29-én?

Chianti Étterem filozófiája:
„Egy vacsoránál épp oly fontos a hely meghittsége, az előzékeny szerviz, mint a felszolgált ételek tálalása és kivételes zamata. Mi, a Trattoria Chianti csapata hisszük, hogy klasszikus szakértelemmel, kitartó odaadással, kifogástalan alapanyagokkal és színvonalas konyhával, szórakoztató élménnyé nemesítjük az itt eltöltött időt.”

IKON Restaurant és Lounge
“Aki ismer minket, tudja, hogy órákig tudunk mesélni az IKON-ról. De ha csak egy mondatunk van rá, tömören így fogalmazunk: fanatikus gasztro-műhely. Nálunk mindenki őrült egy kicsit, és bár különbözünk, a minőség iránti elkötelezettségünk eggyé kovácsol minket . Nem elégszünk meg a jóval, a tökéletességre törekszünk, hogy a legjobb helyi alapanyagokból, a legnagyobb szakértelemmel és állandó minőségben kerüljenek vendégeink elé az ételek. A friss nyersanyagokra, a modern technológiára helyezzük a hangsúlyt, és miközben rehabilitáljuk az elfeledett vagy mellőzött alapanyagokat, engedjük, hogy távoli országok hatásai is megérintsenek minket.”

Az Imola Udvarház így gondolja
“A bor és az étel egymástól elválaszthatatlanok. Fő célunk, hogy az étel és bor harmóniáját a legmagasabb szinten teremtsük meg. Kizárólag friss, tiszta, finom alapanyagokkal dolgozunk pl: bükki kézműves sajt, falusi csirke, erdei gomba. Szeretnénk, ha vendégeink az étlapon szereplő összes ételünk után vágyakoznának, és minél többször visszatérnének hozzánk. Tessék jönni és kóstolni!”

Mandula Étterem és Borbár Villányban komolyan gondolja
„Regionális gourmet konyha, fúziós hatásokkal…Szeretnénk a villányi borvidékre jellemző autentikus sváb-, és magyar konyha hagyományaiból eredő, de a mai modern konyhai trendeknek is megfelelő sajátos, egyedi gasztronómiát nyújtani Vendégeinknek. Új fúziós kreációk, kontinenseken átívelő ízek találkozása a hazai, falusi konyha remekeivel új étlapunkon. A Gere borok által inspirált házias ízek, újszerű megfogalmazásban.”

Manga Gasztronómiai Műhely értelmezése a hungarikumról
“A Manga, bár hivatalos megfogalmazásként étterem, a mi felfogásunkban egy olyan családias környezet, ahol a vendéglátás új értelmezést kap. Mangalica referencia “étterem” lévén küldetésünknek érezzük, hogy ezt a hungarikumot a fülétől a farkáig méltó formában tálalhassuk fel az ide látogató barátaink és kedves vendégeink számára.”

Ilyen a Nomád Hotel konyhája
“Mi lesz ma a vacsora? – kérdezik gyámoltalanul a kezdő törzsvendégek. Ilyenkor a hosszú évek alatt kifejlesztett “rejtői ” nézéssel válaszolunk, mintha legalábbis Nagy Levin kiléte felől érdeklődött volna az éhező. Pedig a válasz egyszerű: mi sem tudjuk. …. mert az úgy van, hogy anya ( sokak Klári nénije..) hirtelen felindulásból főz, az apa által beszerzett, a kertből szüretelt, vagy a faluból begyűjtött alapanyagok láttán. Aztán lesz, ami lesz. Senki nem izgul: mert jó lesz, sok lesz és változatos lesz, pont úgy mint nagyinál a vasárnapi ebéd. Annyira úgy, hogy ő is kijön a konyhából fakanállal a kezében, ha nem eszik rendesen a társaság….”

Walter Vendéglő így mutatkozott be
“Hatvanöt év kényszerpihenő utáni – megnyitásával csatlakozni szeretnénk azon vidéki éttermek sorába, ahol a budántúli ínyenceknek egy jó ebéd vagy vacsora, egy kellemesen eltöltendő este kedvéért nem kell útra kelniük a főváros irányába. Alternatívát kínálva a vendégeknek, akik a színvonalas és visszafogott belső környezetben vagy a hangulatos kerti teraszon étkezve és borozva élvezhetik a Ruprecht László kreatív séf alkotta rövid, de változatos étlap és a gazdag borlap adta kínálatot.”

Rosinante Étterméről ezt lehet tudni
“Szeretünk enni és szeretünk főzni. Legjobban a vendégekkel együtt szeretünk finomakat főzni. Szikora Imre és Ágnes asszony (alias Mammma) álma valósult meg a Szentendrei-szigeten. Hozzánk még az ismeretlen is úgy lép be, hogy itt minden olyan, mint otthon vagy a nagymamánál. A kanapé, a fotelek, a sok-sok könyv, a melegség és az őszinte vendégszeretet. Ja, hogy mit lehet enni? Kedvenc mesterszakácsunk és szeretett konyhafőnökünk minden héten más kézműves finomsággal készül. Megkóstolni kell, nem beszélni róla.”

Sarki Fűszeres, aki ezúttal a főzőtudományával rukkol elő
Bár nem vidéki, de a Sarki Fűszeres nagyon stílusosan hiteti el velünk, hogy a Pozsonyi úton megállt az idő. A boldog békeidőket idézi és a szívből jövő, kézműves vendéglátást hirdeti. A kultikus fűszeres, a zseniális Nemesvölgyi Attila, és csapata már sokszor megörvendeztetett minket a különleges sonkáival, sajtjaival, borkóstolóival, péksütijeivel és osztrigáival. Ezúttal vajon mivel készül?

A Viator Apátsági Étterem és Borbár credója
“A VIATOR a pannonhalmi bencés szerzetesközösség gasztronómiai jelképe: egyszerre tradicionális és modern, olyan, amely érdemes a vendégek bizalmára. Az igényes modern konyha és a légies belsőépítészet szerelmesei itt különleges élményben részesülnek. Helyi alapanyagok, gyönyörű ételek, ősi bencés receptek és kiváló borok várják itt az ínyenc peregrinusokat.”

Gyerekprogramok
11:00 – 12:00 “Séfpalánta képző”
Kenyérgyúrás és a végén közös falatozás
12:00 – 13:00 “Kincses Konyha”
Kézműves foglalkozás a konyhában megtalálható alapanyagokból
13:00 – 14:00 “Mesekonyha”
Konyhás gyerekmesék nem csak kicsiknek
14:00 – 15:00 “Séfpalánta képző”
Kenyérgyúrás, süti készítés és a végén közös falatozás

Koncertek
15.00 CimbaliBand
17.00 Mrs Columbo
18.30 Pál István Szalonna és Bandája

Időpont

2012. szeptember 29. szombat 12:00-22:00

Helyszín
Walter Vendéglő
Perbál, Fő utca 26.

Regisztráció
Sok szeretettel várjuk a jelentkezéseket az alábbi email címre 2012. szeptember 28-ig
E-mail cím: regisztracio@svet.hu 

A belépés az előzetesen regisztrált résztvevők számára INGYENES. A kóstoló falatokat az éttermek standjainál lehet megvásárolni.

forrás: http://www.diningguide.hu

Vélemény, hozzászólás?