Sült lilahagyma

Sült lilahagyma

Reggeli tévézés közben láttam az ötletet és pont kapóra jött a sült csirke mellé köretnek.Sült lilahagyma

Hozzávalók:

1 kg lilahagyma
1 fej fokhagyma
2 szál kakukkfű
Rózsabors, zöldbors
Aperif
A lilahagymát megpucoljuk és félbevágjuk. Olivaolajjal kikent tepsibe fektetjük a fél hagymákat és az egész gerezd fokhagymákat majd megszórjuk rózsaborssal, zöldborssal és kakukkfűvel. Meglocsoljuk a Körtés-levendulás balzsamecettel és alufólia alatt kezdjük el sütni a sütőben 180 C fokon. ( Tipp: ha karácsonyi köretnek szánjuk, akkor ünnepélyesebb íze lesz ha szórunk hozzá egy 10 szem borókabogyót is)
20 perc múlva levesszük a fóliát még egyszer meglocsoljuk a balzsamecettel és visszatesszük pirulni a sütőbe.
Sült húsokhoz köretnek ajánlom.

Köszönjük a receptet Mágnes Dórának!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.