Igazi őszi saláta az ízek isteni harmóniájával. A kék szőlő a körte a mandula tökéletesen illik a gorgonzolához. Ráadásul a gyümölcsöt a ház körül szedtem hozzá. Reggelire készítettem,
mert ma valami könnyed kalória szegény de ízletes ételt kívántunk.
Hozzávalók:
1 egész jégsaláta
3 db vilmos körte
2 fürt kék szőlő
10 dkg gorgonzola sajt (vagy kéksajt, vagy rokfort)
2 dkg szeletelt mandula
Öntet hozzávalói:
2 ek mustár
0,5 dl extra szűz olivaolaj
1 csipet só
1 ek méz
1 ek. Tokaji borecet
- Először az öntett hozzávalóit összekeverjük. (Tipp: Jamie Oliver féle flavour shaker tökéletesen megfelel a célnak, hogy összerázzuk benne és homogenizáljuk az öntetet). Először próbáltam ki a Tokaji Borecetet és nagyon illet ehhez a szőlős őszi salátához.
- A salátát felcsíkozzuk és tálba szedjük. A körtét elnegyedeljük, kivágjuk a magházát és feldaraboljuk.
- A szőlőszemeket rászórjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott gorgonzola sajtot is.
- Meglocsoljuk az öntettel és összekeverjük a
- Tálaláskor a tetejét megszórjuk egy kis szeletelt mandulával.
Köszönjük Mágnes Dórának a receptet!