fbpx

Szőlős – marcipános bonbon borecettel

Szőlős - marcipános bonbon borecettel

Hozzávalók (20 db):Szőlős - marcipános bonbon borecettel

20 dkg marcipán
30 ml friss szőlőlé
10 ml Tokaji aszúecet
1 ek akácméz
5 dkg aranymazsola
1 dl Tokaji muskotályos bor
20 dkg 65%-os étcsokoládé

Nekem helyzeti előnyből van itthon tiszta szőlőlevem lefagyasztva, de frissen is nagyon gyorsan elő lehet állítani.
A mazsolát alacsony hőfokon főzzük fel a borral, hogy megduzzadjanak a szemek. Majd hűtsük ki és csöpögtessük le őket.
A marcipánt kicsit melegítsük meg, hogy könnyeben lehessen gyúrni és adjuk hozzá az ecetet, mézet és a szőlőlevet. Alaposan dolgozzuk el, majd egy habzsákból nyomjunk belőle kis halmokat egy tálcára. Mélyhűtőbe téve egy órán át dermesszük, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
A csokoládét olvasszuk meg és temperáljuk.
A hűtőből kivéve, minden kis halomnak a közepébe nyomjunk egy szem mazsolát és golyóra alakítva mártsuk ki egy villa segítségével a csokoládéban a golyókat.2 nap állás után lesz az igazi az íze.

 

Köszönet a receptért Hedonism:

http://hedonism.hu/archives/2011/05/08/Szolosmarcipanos/

Vélemény, hozzászólás?

SZEPTEMBERI AKCIÓ

Általános akció (minden vásárlónak elérhető)

- Topáz almaecet 500ml

- Bio Alma Balzsamecet 500ml

- Kézműves ecet – Érlelt Almaecet 250ml

Mind a 3 termékre egységesen 10% kedvezmény.

Hírlevél feliratkozóknak:

További 10% kedvezmény a 3 almaecetünkre!

Iratkozz fel és küldjük a kuponkódot!