Tapanade-s csirkeragu

Tapanade-s csirkeragu

Hozzávalók:Tapanade-s csirkeragu
1 egész kicsontozott csirkemell
2 szelet bacon
só, bors
2 ek. olaj
2 dl tejszín
Tapenade:
5 dkg lecsöpögtetett olajbogyó
1 gerezd fokhagyma
1 ek. lecsöpögtetett kapribogyó
1 ek. dijoni mustár
1 kk. szárított oregano
őrölt fekete bors
1 ek. extra szűz olívaolaj
2 ek. Tokaji bodzás borecet

Készítsük el a tapenade-t . Tegyük mixerbe az alapanyagokat és dolgozzuk sima krémmé.
A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra és sózzuk, borsozzuk meg, de óvatosan, mert a tapenade is elég sós. A bacon-t is vágjuk fel vékony csíkokra. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk meg rajta a bacon csíkokat. Adjuk hozzá a csirkemell csíkokat is és pirítsuk tovább.
Öntsük rá a tapenade-t és forgassuk össze. Pirítsuk együtt még két percig, majd öntsük hozzá a tejszínt is. Forraljuk össze és már kész is van. Tálaljuk krumplipürével, vagy párolt rizzsel.

 

Köszönjük a receptet Diának:

http://diakonyha.blogspot.com/2011/05/tokaji-borecet-2-recept.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.