Hozzávalók (4 főre):Tárkonyos vajmártás tokaji borecettel

15 dkg vaj
0.5 dl tejszín
2 teáskanál felaprított friss, vagy szárított tárkony
2 teáskanál fehérborecet – a Tokaji Borecet Manufaktúra tokaji furmint ecetét használtam
só, bors, 0.5 dl a spárga főzőlevéből

A spárga főzőlevét a felére beforralom. Ha máshoz készül a mártás, ez a lépés kimardhat, amennyiben nem tudunk a zöldség főző-, vagy párolólevéből elcsípni. Majd folyamatos kevergetés közben hozzáadom a tejszínt, a vajat, a tárkonyt és a borecetet. Felforralom, mérsékelem a hőfokot és kevergetés közben, nagyjából 10 perc alatt, krémesre főzőm.

 

Köszönet a receptért Gourmet Stúdió:

http://gourmetstudio.blog.hu/2011/05/05/tarkonyos_vajmartas_tokaji_borecettel