Leírás
A hagyományos modenai balzsamecet a maga nemében egyedülállónak tekinthető, mivel az Acetaia Guerzoni (www.guerzoni.com) kizárólag organikus, és biodinamikus szőlőből állítja elő. A hordókban besűrített must érlelésével állítják elő, amelyek mind a fafajta, mind az űrméret tekintetében szigorúan különböznek egymástól.
A folyamatban egy biodinamikus levezetési sémának köszönhetően, amely szerint minden hordóhoz rendelhető a Naprendszer egyik bolygója (Hold-cseresznye, Vénusz-akác, Merkúr-eperfa, Nap-Kőris, Mars-tölgy, Jupiter juhar vagy gesztenye, Szaturnusz boróka vagy gesztenye).
A modenai hagyományos balzsamecet egy egészen különleges érési utat követ, legalább 12 évig, ami összetéveszthetetlen tulajdonságokat és aromákat kölcsönöz neki.
Az ecetet palackozás előtt a Modena Kereskedelmi Kamara Kóstoló Bizottsága alaposan ellenőrzi, mind a sűrűség, mind a savasság jellemzői és a termék érzékszervi elemzése tekintetében, és ezek után elnyeri az ecet rangos nevét: Modenai hagyományos (Tradicionális) balzsamecet.
Fő jellemzők:
- Eredet: Modena, Olaszország
- Minősítés: DOP (Denominazione di Origine Protetta) és Biologico (bio)
- Alapanyagok: Bio szőlő
- Érlelés: Hagyományos módszerekkel, minimum 12 évig fából készült hordókban érlelik
- Ízvilág: Gazdag, komplex íz, amelyben a sűrű, édes és savanyú jegyek harmonikusan keverednek
- Felhasználás: Saláták, grillezett zöldségek, sajtok, húsok és desszertek ízesítésére
A Guerzoni cég híres a fenntartható és környezetbarát gazdálkodási módszereiről, így ez a termék nem csak a legmagasabb ízélményt nyújtja, hanem a környezetvédelem szempontjából is kiváló választás
Értékelések
Még nincsenek értékelések.