Leírás
Felhasználási javaslat:
Az aszú jellegzetes, intenzív izével kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva, de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle. Sajtokra csepegtetve is igazi ínyencség.
Húsokhoz nagyon szépen passzol, akár a kész sültekhez készítünk öntetet belőle, vagy csak pár cseppel fűszerezzük kész ételünket, mindenképp izgalmas ízek keverednek ki belőle. Bátran használjuk a húsok pácolásához, a végeredmény tökéletesen omlós, gazdag ízvilágú sült lesz.
Csokoládés desszertekhez a legjobb választás. Használjuk bátran gyümölcsök posírozásához is, vagy ízesítsük vele süteménytésztánkat.
A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem íz-fokozót.
Összetevők: furmint borecet, sűrített szőlőmust, aszúszem ágyon érlelt furmint borecet 10%. Szulfitokat tartalmaz.
Tápérték/100ml: Energia 421kJ/99kcal, Zsír 0g, amelyből telített zsírsavak 0g, Szénhidrát 21,8g, amelyből cukrok 21,8g, Fehérje 0,3g, Só 0g
Kiváló minőségű furmint borecet kerül hosszú időre az aszúszemekre. A tölgyfahordós érlelés után kapjuk azt a különlegesen finom balzsamecetet, melyben a szőlőmust bársonyossága teljes összhangban van az aszú jellegzetes karakterével.
Igen sokoldalú, salátákhoz, húsokhoz, vadakhoz, libamájhoz, érlelt sajtokhoz, és nem utolsó sorban süteményekhez is kiválóan passzol.
Aszú balzsamecetünket 2018-ban Great Taste Awards-on 2 csillaggal jutalmazták.
Sándor –
kellemes aroma, esti salátához kíváló.
Viktória –
Limonádéként vízzel, és savanyúfőzelékekben volt a legnagyobb sláger a nyáron!
Péter D. –
Amit 1-2 éve vettem, az sokkal ízesebb volt emlékeim szerint
Renata Dezso –
Balázs –
József –
Emese Égető –