Leírás
Felhasználási javaslat:
A birs kellemesen üde, gyümölcsös izével kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva, de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.
Frissítő italként, egy pohár vízben kb. egy evőkanálnyi balzsamecetet érdemes elkeverni, és iszogatni. Nemcsak finom, de segíthet az egészség megőrzésében is.
Húsokhoz nagyon szépen passzol, akár a kész sültekhez készítünk öntetet belőle, vagy csak pár cseppel fűszerezzük kész ételünket, mindenképp izgalmas ízek keverednek ki belőle.
Bátran keverjük bele olajos húspácba is, majd hagyjuk egy-két órát pihenni benne a húst. Ezután süssük serpenyőben, vagy sütőben, az ecetnek köszönhetően sokkal puhább és porhanyósabb lesz a végeredmény.
A birs balzsamecetünk birságyon érlelt almaecet, balzsamosságát az almamustnak köszönheti, melynek almás édes íze szépen kikerekedik az ecetben. A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem íz-fokozót.
Összetevők: Birsalma ágyon érlelt almaecet 65%, sűrített almamust.
Tápérték/100ml: Energia 508kJ/99kcal, Zsír 0g, amelyből telített zsírsavak 0g, Szénhidrát 27,3g, amelyből cukrok 27,3g, Fehérje 0,3g, Só 0g
A birsalma saját ültetvényünkből származik, Bereczky birs fajta.
Orsi –
Isteni birsalma illat és íz, mintha az érett gyümölcs lenne előttem! Salátára és frissítőnek fogyasztjuk, a legjobb egy jó pohár hideg szénsavas vízben elkeverve 🙂
Kata –
István Németh –
Kiváló, mindenkinek ajánlom!
Tibor Szilágyi –
Zsófia –
Hihetetlenül gyümölcsös, és nyomokban sem tartalmazza azt a szúrós ecetszagot, ami kellemetlen szokott lenni. Szódával tökéletes nyári frissítő.
Magdolna Ördög –
József –
Emese Égető –
Mária Harkai –
Nárcisz –
A legegyszerűbb saláta is csemege lesz tőle