Leírás
Felhasználási javaslat:
A csipkebogyó édes, intenzív gyümölcsös izével kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva, de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.
Frissítő italként, egy pohár vízben kb. egy evőkanálnyi balzsamecetet érdemes elkeverni, és iszogatni. Nemcsak finom, de segíthet az egészség megőrzésében is.
Húsokhoz nagyon szépen passzol, akár a kész sültekhez készítünk öntetet belőle, vagy csak pár cseppel fűszerezzük kész ételünket, mindenképp izgalmas ízek keverednek ki belőle.
Bátran keverjük bele olajos húspácba is, majd hagyjuk egy-két órát pihenni benne a húst. Ezután süssük serpenyőben, vagy sütőben, az ecetnek köszönhetően sokkal puhább és porhanyósabb lesz a végeredmény.
A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem ízfokozót. Édesítésre gyümölcsmustot használunk, ezen kívül semmilyen hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Összetevők: csipkebogyó ágyon érelt furmint borecet 65%, sűrített almamust
Tápérték/100ml: Energia 552kJ/130kcal, Zsír 0g, amelyből telített zsírsavak 0g, Szénhidrát 29,6g, amelyből cukrok 29,6g, Fehérje 0,5g, Só 0g
Megállja a helyét a top gasztronómiában, meglepő ízeket varázsolva az ételekhez. Különösen vadhúsok mellett ajánlott, pácként vagy öntetként.
Ezentúl kiemelnénk élettani hatását. Amit nagyszüleink népi orvosságként használtak egykor a mindennapokban, azok általában igazolják „jó hírüket”. Így van ez a csipkebogyó esetében is, melynek jótékony hatásait számos tanulmány is alátámasztja.
Kúraszerűen alkalmazva szervezetünk könnyebben regenerálódik a hosszú, testet-lelket egyaránt megviselő telet követően. Mi több, hála a csipkebogyóban lévő megszámlálhatatlan ásványi anyagnak, immunrendszerünk is sokkal ellenállóbb lesz a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.
Németh Eszter –
Kár, hogy nem lehet 6 csillaggal értékelni…
Gyakorlatilag minden főzéshez használom. 🙂
orsi.lengyel –
Aktuális téli kedvenc 🙂 legjobb napközbeni frissítő egy pohár szénsavas vízzel keverve!
Gabi –
Könnyed ízével az egyik kedvencünk.Vizben elkeverve próbáltuk és nagyszerű frissítő.
Nagy Mariann –
Salátához, de önmagában is nagyszerű íz és aroma.
marton.timea –
A csipkebogyó amúgy is nagy kedvenc de a balzsamecetben egyszerűen fantasztikus a zamata.
Szabó Györgyi –
A termék nagyszerű. Javaslom a 250 ml-es kiszerelésre megtalálni a megoldást. A mostani megjelenés kevésbé elegáns és ezek a termékek megérdemelnek egy sikkesebb üveget. A korábbi üveget és címkét nagyon szerettem.
Mária Lakatos –
Kriszta T. –
Júlia Szűcs –
Ilona Vári-Varga –
Tibor Both –
Gergely –
Nagyon sokféle módon használtam már és mindenhogyan jó. Arra kell figyelnem, hogy ne igyam meg szörp helyett! 😀
Ákos Radó –
Ilona –
Erika –
Évek óta használom, a másik kedvencem, sajnos már függő vagyok 🙂
Hajnalka –
Attila K. –
ez a fő kedvenc, a gránátalma mellett
Balázs –
Orsi –
Mária Harkai –
Mária L. –
Zoltán Nagy –
Nárcisz –
Finom üdítő készíthető belőle, szörp helyett a gyerek inkább ezt kéri
Kata –
László Ódor –