Leírás
Felhasználási javaslat:
Kakukkfüves borecetünk intenzív, fűszeres izével kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva, de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.
Ízesítsd kedvenc levesed, vagy főzeléked egy evőkanál fűszerecettel. Tökéletes kiegészítője lehet bármelyik klasszikus savanyú ételnek.
Bátran keverjük bele olajos húspácba is, majd hagyjuk egy-két órát pihenni benne a húst. Ezután süssük serpenyőben, vagy sütőben, az ecetnek köszönhetően sokkal puhább és porhanyósabb lesz a végeredmény.
A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem íz-fokozót.
Összetevők: kakukkfű ágyon érlelt borecet 98%, sűrített szőlőmust. Szulfitokat tartalmaz. Savtartalom 5%
Tápérték/100ml: Energia 89kJ/21kcal, Zsír 0g, amelyből telített zsírsavak 0g, Szénhidrát 0,5g, amelyből cukrok 0,5g, Fehérje 0,2g, Só 0g
A zöldfűszerek koronázatlan királya, melynek kiemelt szerep jutott a gyógymódok körében is. Kiváló minőségű, vörösborból készűlt fűszeres ecetkülönlegesség, mely a friss bor jellege mellett hozza a természetes zöld fűszer ízét és illatát. A fűszerecet család rozmaringos tagja, sokoldalúsága a levestől a vegán ételeken át a salátákig elvarázsol mindenkit.
Hanna –
Viktória –
Sógornőmék szeretik a kakukkfűvel fűszerezett húsokat, gondoltam jó kiegészítője lesz a pácnak. Ajándékként rendeltem, én még nem próbáltam.
Judit S. –
Húspácolásra használtam, de garnélarák készítésnél is bevetettem.