Leírás
Felhasználási javaslat:
Az áfonya és az iboya izgalmas esszenciája, erőteljes zamattal párosulva kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva, de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.
Frissítő italként, egy pohár vízben kb. egy evőkanálnyi balzsamecetet érdemes elkeverni, és iszogatni. Nemcsak finom, de segíthet az egészség megőrzésében is.
Egyedülálló kiegészítője lehet bármilyen desszertnek. Használjuk bátran gyümölcsök posírozásához, fagylaltra locsolva vagy ízesítsük vele süteménytésztánkat, krémjeinket.
A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem íz-fokozót.
Összetevők: furmint borecet, almaecet, sűrített almamust, tőzegáfonya sűrítmény 5%, ibolyapaszta 1%
Tápérték/100ml: Energia 435kJ/102kcal, Zsír 0g, amelyből telített zsírsavak 0g, Szénhidrát 23,2g, amelyből cukrok 23,2g, Fehérje 0,3g, Só 0g
Aki nyitott az újdonságokra, és szereti a merészebb ízeket, ők az áfonyás-ibolyás balzsamecet nagy rajongói.
Desszertekhez, fagylaltokhoz kiváló, ahogyan vadhúsok elkészítéséhez használva sem hibázhat vele. Kísérletezz bátran az egyik legsokoldalúbb balzsamecetünkkel!
andrea.gertner –
Mindig is kedveltem az ecet ízét, főzelékekben, levesekben, salátákban.. soha nem gondoltam, hogy másként fogok rá tekinteni, mint egy viszonylag szűk körben felhasználható ételízesítőre. Aztán eljutottam Hozzátok, és egy új világ tárult ki előttem. Azóta egészen más felhasználási módjait ismertem meg az ecetnek. Ez lett a kedvencem, talán egy hangyabokányival a körtés-levendulás előtt végzett a nem létező versenyben 🙂 Főként üdítőként (vízzel, néha pici mézzel), vagy smoothie-ban fogyasztom.
mirkoma –
csodás ízkombináció, a kedvencem! én önmagában iszom, a salátákhoz néhány egyéb ízt használok inkább.
Orsolya –
Kellemes, nem tolakodóan ibolya ízű áfonyás ecet 🙂
Kemény Márton –
Kíváló szörpnek, üditőnek, tényleg űdít belőle egy 3-4dl-es (már hígitott) pohár ital. Vad húsokhoz pl.: szarvas pedig kíváló pácolni, főleg ha később még bogyós gyümölcs (ribizli, vörösáfonya, feketeribizli) kerül pluszban a húshoz az elkészítés során.
Ízre egyébként meglepő, de szinte már édes 🙂
Attila –
Tökéletes választás!
Ottilia K. –
Kedvencem, sajnálom, hogy ilyen drága lett 🙁