Tőzegáfonyás-ibolyás Balzsamecet 500ml

5390 Ft

A balzsamecet különleges ízvilágát az édes áfonya és a rendkívül intenzív illatú ibolya virágának kellemes elegye adja.

 salátákhoz

frissítő italhoz

 desszertekhez

10 készleten

Leírás

Felhasználási javaslat:

Az áfonya és az iboya izgalmas esszenciája, erőteljes zamattal párosulva kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva, de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.

 Frissítő italként, egy pohár vízben kb. egy evőkanálnyi balzsamecetet érdemes elkeverni, és iszogatni. Nemcsak finom, de segíthet az egészség megőrzésében is.

 Egyedülálló kiegészítője lehet bármilyen desszertnek. Használjuk bátran gyümölcsök posírozásához, fagylaltra locsolva vagy ízesítsük vele süteménytésztánkat, krémjeinket.

 

 A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem íz-fokozót.

Összetevők: furmint borecet, almaecet, sűrített almamust, tőzegáfonya sűrítmény 5%, ibolyapaszta 1%

Tápérték/100ml: Energia 435kJ/102kcal, Zsír 0g, amelyből telített zsírsavak 0g, Szénhidrát 23,2g, amelyből cukrok 23,2g, Fehérje 0,3g, Só 0g

Aki nyitott az újdonságokra, és szereti a merészebb ízeket, ők az áfonyás-ibolyás balzsamecet nagy rajongói.
Desszertekhez, fagylaltokhoz kiváló, ahogyan vadhúsok elkészítéséhez használva sem hibázhat vele. Kísérletezz bátran az egyik legsokoldalúbb balzsamecetünkkel!

Receptajánló:

Narancsos édeskömény saláta szárított sonkával

Húsvéti sonka

További információk

Gyártó/Terület

Savtartalom

Terméktípus

Érlelési idő

Kiszerelés

Dij

ITQI – Brüsszel, NESZ – Budapest

Tőzegáfonyás-ibolyás Balzsamecet 500ml termékről 6 értékelés

  1. andrea.gertner

    Mindig is kedveltem az ecet ízét, főzelékekben, levesekben, salátákban.. soha nem gondoltam, hogy másként fogok rá tekinteni, mint egy viszonylag szűk körben felhasználható ételízesítőre. Aztán eljutottam Hozzátok, és egy új világ tárult ki előttem. Azóta egészen más felhasználási módjait ismertem meg az ecetnek. Ez lett a kedvencem, talán egy hangyabokányival a körtés-levendulás előtt végzett a nem létező versenyben 🙂 Főként üdítőként (vízzel, néha pici mézzel), vagy smoothie-ban fogyasztom.

  2. mirkoma

    csodás ízkombináció, a kedvencem! én önmagában iszom, a salátákhoz néhány egyéb ízt használok inkább.

  3. Orsolya

    Kellemes, nem tolakodóan ibolya ízű áfonyás ecet 🙂

  4. Kemény Márton

    Kíváló szörpnek, üditőnek, tényleg űdít belőle egy 3-4dl-es (már hígitott) pohár ital. Vad húsokhoz pl.: szarvas pedig kíváló pácolni, főleg ha később még bogyós gyümölcs (ribizli, vörösáfonya, feketeribizli) kerül pluszban a húshoz az elkészítés során.
    Ízre egyébként meglepő, de szinte már édes 🙂

  5. Attila

    Tökéletes választás!

  6. Ottilia K.

    Kedvencem, sajnálom, hogy ilyen drága lett 🙁

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük