Leírás
Felhasználási javaslat:
A zöldfűszerek pikáns izével kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva, de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.
Frissítő italként, egy pohár vízben kb. egy evőkanálnyi balzsamecetet érdemes elkeverni, és iszogatni. Nemcsak finom, de segíthet az egészség megőrzésében is.
Húsokhoz nagyon szépen passzol, akár a kész sültekhez készítünk öntetet belőle, vagy csak pár cseppel fűszerezzük kész ételünket, mindenképp izgalmas ízek keverednek ki belőle.
Bátran keverjük bele olajos húspácba is, majd hagyjuk egy-két órát pihenni benne a húst. Ezután süssük serpenyőben, vagy sütőben, az ecetnek köszönhetően sokkal puhább és porhanyósabb lesz a végeredmény.
A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem ízfokozót. Édesítésre gyümölcsmustot használunk, ezen kívül semmilyen hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Összetevők: bodzavirág, citromfű és kakukkfű ágyon érlelt furmint borecet 75%, almaecet, sűrített almamust
Tápérték/100ml: Energia 408kJ/96kcal, Zsír 0g, amelyből telített zsírsavak 0g, Szénhidrát 21,1g, amelyből cukrok 21,1g, Fehérje 0,3g, Só 0g
Az almaecet és a borecet már önmagában is számtalan pozitív élettani hatással bír. Ezt még egy lépéssel továbbvittük, és az ecetbe különböző gyógynövényeket áztattunk. Ennek köszönhetően elkészült egy igazán remek balzsamecet, mely kiváló kiegészítője lehet számos immunerősítő kúrának. A bodza virága jótékonyan segítheti légzőszerveink normál működését. A citromfű nyugtató hatása mellett hatékonyan segítheti az emésztést. A kakukkfű gyulladáscsökkentő, mely segíthet a torokfájás és köhögés kezelésében, immunerősítő.
Ezen gyógynövények beleáztatva az ecetbe frissítő, zamatos és karakteres ízviláguk csalogató mindenki számára.
Mária Lakatos –
Andrásné Szabó –
István Németh –
Kiváló: Mindenkinek ajánlom.
Tibor Nagy –
Noémi Jakab –
nyári salátákhoz, grillezéshez elengedhetetlen
Kati Hajdu –
Névtelen –
Sandorné Balázs –
Ez csodàs, vegyes friss saláta főtt tojással művemhez.
Kati Hajdu –
Dóra Simonits –
Mária L. –
Névtelen –
Kata –