Hozzávalók:
10 db tojás, vagy 30 db fürjtojás
1 l víz (szükség szerint)
1.5 dl Tokaji Almabalzsam
2 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
6 db borókabogyó
1 ek mustármag
1 ek koriandermag
1 ek fekete bors (szemes, lehet négyszínű bors is)
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, és megpucoljuk őket.
Kiválasztunk egy olyan befőttes üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnek és marad hely a páclének is. A vizet ehhez megfelelően mérjük ki (ne feledjük, hogy ehhez hozzájön majd még az ecet is).
A vizet s minden egyéb hozzávalóval, amiket először picit megzúzunk (kivéve a tojást, a fokhagymát, az ecetet) feltesszük főni, és felforraljuk.
Az üvegünkbe beletesszük a tojásokat, a megpucolt fokhagymát, majd felöntjük a még forró fűszeres lével és lezárjuk.
Szobahőmérsékletűre hűtjük, és felhasználásig hűtőben tartjuk.