Tokaji Almabalzsamos tojás

Tokaji Almabalzsamos tojás

Hozzávalók:Tokaji Almabalzsamos tojás

10 db tojás, vagy 30 db fürjtojás
1 l víz (szükség szerint)
1.5 dl Tokaji Almabalzsam
2 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
6 db borókabogyó
1 ek mustármag
1 ek koriandermag
1 ek fekete bors (szemes, lehet négyszínű bors is)

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, és megpucoljuk őket.

Kiválasztunk egy olyan befőttes üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnek és marad hely a páclének is. A vizet ehhez megfelelően mérjük ki (ne feledjük, hogy ehhez hozzájön majd még az ecet is).

A vizet s minden egyéb hozzávalóval, amiket először picit megzúzunk (kivéve a tojást, a fokhagymát, az ecetet) feltesszük főni, és felforraljuk.

Az üvegünkbe beletesszük a tojásokat, a megpucolt fokhagymát, majd felöntjük a még forró fűszeres lével és lezárjuk.

Szobahőmérsékletűre hűtjük, és felhasználásig hűtőben tartjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.