Tokaji Muskotály Borecettel a nemzetközi elismerésért

Idén nyolcvan ország több mint ezer különböző élelmiszeripari terméke között Tokaji Muskotály Borecetünk küzd az iTQi nemzetközi gasztronómiai díjáért.

Chefsommeliers2009er-1023x350

Az iTQi csapata (Forrás: www.itqi.com)

A 13 európai kulináris intézettel együttműködő, brüsszeli központú International Taste and Quality Institute minden évben megrendezi nemzetközi ízpróbáját, mely során Európa 60 legnevesebb séfjéből és sommelier-jéből álló független zsűri kóstolja és értékeli a megmérettetésre beküldött portékákat. Az idei évben 80 ország több mint 1000 terméke pályázott a világ legnívósabb gasztronómiai díjára, köztük aTokaji Borecet Manufaktúra Muskotály Borecete is.

Tokaji Borecet Tokaji MuskotálybólA Superior Taste Award-ot kizárólag olyan termék érdemelheti ki, mely meg tud felelni az iTQi által felállított szigorú követelményeknek. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem egy verseny, minden produktum önmagában kerül értékelésre. A nemzetközi zsűri úgynevezett vaktesztnek veti alá a termékeket, mely során elsőként azt pontozza, hogy milyen benyomást tesz rá a jelölt, majd vizsgálja a látványt, az illatot, a textúrát és az ízvilágot. A procedúra eredményeképpen a pályázók 1-3 csillagos minősítést kaphatnak, amennyiben a vakteszt során legalább 70%-os eredményt érnek el. Az idei értékelés ebben a hónapban megkezdődött, május végére pedig közzéteszik a díjazottak listáját.

Az elmúlt években csupán néhány hazai termék nyerhette el aSuperior Taste Award-ot. Reméljük, bővíthetjük a nyertesek táborát, és Muskotály Borecetünknek sikerül kivívni a szakmai zsűri elismerését.

Serfőző Zsóka

Vélemény, hozzászólás?