fbpx

VÍRUSOS BETEGSÉGEK, FERTŐTLENÍTÉS

Vírusos betegségek, fertőtlenítés

Hogyan segített az ecet már régi korok hadseregeinek is?

Gondoltad volna, hogy már a Római hadsereg, és Napóleon katonái is ecetet használtak egészségük megőrzésére?.     .

.

És még mindig működik?

Vírusos betegségek, fertőtlenítés

A hadseregnek, több ezer kilométert kellett gyalogolnia, összezárva, tömegben.

Pillanatok alatt megfertőzhették volna egymást. De mégsem így történt.

Mit vittek magukkal, ami a legsötétebb időkben is működött, és hatékony volt a kórokozókkal szemben?

Mi az a természetes pajzs, amivel régen, és most is harcba lehet szállni a láthatatlan ellenséggel szemben?

.

Régi korok problémája, ami napjainkat is érinti.

Mivel tudjuk felkészíteni szervezetünket a különböző kórságok ellen? 

.

Ecettel a fertőtlenítésért

Vírusos betegségek, fertőtlenítés

Tudtad, hogy egyetlen baktérium sejt képes 8 milliószor osztódni 24 óra alatt? És akkor még nem is beszéltünk a vírusokról, amik a saját szervezeted kényszerítik arra, hogy még több vírusos sejtet állítsanak elő.

Ezek okozzák a sima megfázástól kezdve, az influenzán keresztül a bőrbetegségeket, herpeszt, különféle száj és húgyúti fertőzéseket. Hiába a sok fertőtlenítő. A tisztitó szerek képesek lehetnek megölni a kórokozókat a WC oldalán, csak az a baj, ha magadon használod, a te szervezetedet is tönkreteszik.

Erre lehet megoldás az ecet! Amit már a régi korok hadseregeinél is bevált. Hiszen a katonáknak előírt fejadagja volt, mindig tartottak maguknál borecetet, amit vízhez keverve fogyasztottak.

Úgy képzeld el, mint ahogy manapság használjuk a szappant a kezünkre, hogy tisztán tartsuk azt, ők a borecetet használták a száj tisztítására.

Gyógynövényes fertőtlenítő ecetek

Az ecetek fertőtlenítő hatását figyelembe véve, és a gyógynövények hatását tanulmányozva alkottuk meg azt a 10 gyógynövényt tartalmazó fertőtlenítő ecetet, melyet ajánlunk mindennapi használatra. Így jött létre az Acetum Bonum inhaláló ecet, öblögető ecet és szájspray.

Vírusos betegségek, fertőtlenítés

Felhasználási javaslat: 

Az eceteket fertőtlenítés céljából használhatjuk a száj öblögetésére, vagy sprayként fújhatunk belőle a torkunkra. IInhaláláskor, meleg vízbe, vagy kamilla teába öntsünk belőle, és hagyjuk, hogy a gőz átjárja a helyiséget, miközben mélyeket lélegzünk a szánkon és orrunkon át.

  • Ecet spray: fújjunk egy-két “puff”-nyi ecet spriccet a szánkba, a fogak mögé, minél közelebb a torokhoz.
  • Ecet öblögető: közvetlenül a flakonból kis kortyot vegyünk a szánkba. Öblögessünk vele, majd vagy nyeljük le, vagy köpjük ki. Másik lehetőség, hogy egy pohár vízben fele-fele arányban keverjük, és azt öblögetjük, megisszuk.
  • Ecet Inhaláló: töltsük inhaláló készülékbe, vízzel elkeverve az ecetet, és párologtassuk vele a helyiséget. Megelőzésre vagy betegség esetén töltsük kamilla teába, és lélegezzük be a gőzét. Vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön. 

.

.    .    .

HASZNÁLD AZ ECETEKET, ÉS CSÖKKENTSD A FERTŐZÉSEK KOCKÁZATÁT!

Válassz csomagajánlatunkból!

Vírusos betegségek, fertőtlenítés

Acetum Bonum fertőtlenítő borecet oldat spray, 100ml – 1.890 Ft

Acetum Bonum fertőtlenítő borecet oldat inhaláló, 500ml – 2.490 Ft

Acetum Bonum fertőtlenítő borecet oldat öblögető, 180ml – 1.290 Ft

 

 

 

ÁR: 5.670 Ft  

CSOMAGAKCIÓS ÁR  5.103Ft

..

Vírusos betegségek, fertőtlenítés

Acetum Bonum fertőtlenítő borecet oldat spray, 100ml – 1.890 Ft

Acetum Bonum fertőtlenítő borecet oldat inhaláló, 500ml – 2.490 Ft

Acetum Bonum fertőtlenítő borecet oldat öblögető, 180ml – 1.290 Ft

Csipkebogyó balzsamecet, 200ml – 2.390 Ft

Gránátalma balzsamecet, 500ml – 4.290 Ft

 

 

 

 

ÁR: 12.350 Ft  

CSOMAGAKCIÓS ÁR  10.880Ft

..

.

.

Mit mond a tudomány?

.

Egy Cremona-i kutatásban az oldatot a betegek otthon készítették el, összesen kb. 35 ml borecet (6%-os ecetsav-koncentrációval) felhasználásával 500 ml forró vízben. A betegek a belélegzett ecetgőzöket az orron keresztül inhalálják, 10-15 percig, naponta kétszer. Fontos, hogy az oldat hőmérséklete végig magasabb legyen 37 C-nál. A kísérlet során a 45 C-on mért eredmények 50%-al jobbak voltak a testhőmérsékleten mért eredményeknél.

Forrás: Isabel Pagani, Silvia Ghezzi, Massimo Clementi, Guido Poli, Mario Bussi, Luca Pianta, Matteo Trimarchi, Elisa Vicenzi: Vinegar and Its Active Component Acetic Acid Inhibit SARS-CoV-2 Infection In Vitro and Ex Vivo bioRxiv 2020.07.08.193193; doi:

.

.

Az ecetsav hatékonysága annak tulajdonítható, hogy a légúti nyálkahártya – a vírus replikációjának ismert hotspotja – rendkívül hatásos fertőtlenítőszernek van kitéve. Az ecetsavfertőtlenítés nemcsak javíthatja a COVID-19 klinikai lefolyását, hanem csökkentheti a vírusterhelést a légutakban és a fertőzött személyek által kilélegzett cseppekben.

Így az orrnyálkahártyában hígított ecetgőz adagolásával gátat vethetünk a vírus szaporodásának. Így lehetséges az alsó légutak SARS-CoV-2 fertőzésének megelőzése vagy korlátozása, csökkentve ezáltal a tüdőgyulladás és a COVID-19-ben jellemzően megfigyelt további klinikai szövődményeket.

Forrás: Pianta, L., Vinciguerra, A., Bertazzoni, G. et al. Acetic acid disinfection as a potential adjunctive therapy for non-severe COVID-19. Eur Arch Otorhinolaryngol 277, 2921–2924 (2020);

.

.

Az utóbbi évek vírusos influenza járványai az ecet vírusokkal szembeni hatásának vizsgálatát is eredményezték. Több kutatás is ismertette, hogy a sav-alapú közegek okozzák a HA glikoprotein tüskék és vírus inaktiválását és aggregációját. Azaz a ecet savas környezet megakadályozza a vírus és a HA glikoprotein tüskék kapcsolódását, ami az endoszómákon van, amely egy sejten belüli sejtszervecske.

A kutatásban többek között borecetet vizsgáltak (6%, savkoncentráció 5% cukorkoncentráció), amelyet fertőtlenítőszerként vagy inhalációs sprayként lehetet használni. A borecet vírusredukciós tényezője ≥3.0log10 volt, 60 másodpercen belül. (ezredére csökkenthet a vírusszám 60mp alatt)

Forrás: F. Rabenau Æ J. Cinatl Æ B. Morgenstern Æ G. Bauer W. Preiser Æ H. W. Doerr: Stability and inactivation of SARS coronavirus, 29 April 2004, Springer-Verlag 2004

.

.

A kutatások a világot megrémítő H5N1 típusú vírusokra is hasonló eredményt produkáltak. Az ecet (4–8% ecetsav) hatásos volt hígítva is. Korábban 5% ecetsav tartalmú ecetekre mutatták ki, hogy hatékonyan inaktiválják az A / H7N2 influenza törzsét.

Forrás: Jane S. Greatorex, Rosanna F.Page, Martin D. Curran, Paul Digard, Joanne E. Enstone, Tim Wreghitt, Penny P. Powell, Darren W. Sexton, Roberto Vivancos, Jonathan S. Nguyen-Van-Tam: Effectiveness of Common Household Cleaning Agents in Reducing the Viability of Human Influenza A/H1N1, Published February 1, 2010, Article in PLoS ONE

.

.

Az almaecetnek jelentősebb antibakteriális és gombaölő hatása van, így az Escherichia coli, Staphylococcus aureus és Candida albicans vonatkozásában vizsgálták.

Forrás: Darshna Yagnik, Vlad Serafin & Ajit J. Shah: Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans, Scientific Reportsvolume 8, Article number: 1732 (2018)

.

X