VÍRUSOS BETEGSÉGEK, FERTŐTLENÍTÉS

Vírusos betegségek, fertőtlenítés

Hogyan segített az ecet már régi korok hadseregeinek is?

Gondoltad volna, hogy már a Római hadsereg, és Napóleon katonái is ecetet használtak egészségük megőrzésére?

Vírusos betegségek, fertőtlenítés

A hadseregnek, több ezer kilométert kellett gyalogolnia, összezárva, tömegben. Pillanatok alatt megfertőzhették volna egymást. De mégsem így történt.

Mit vittek magukkal, ami a legsötétebb időkben is működött, és hatékony volt a kórokozókkal szemben? Mi az a természetes pajzs, amivel régen, és most is harcba lehet szállni a láthatatlan ellenséggel szemben?

.

Régi korok problémája, ami napjainkat is érinti.

Mivel tudjuk felkészíteni szervezetünket a különböző kórságok ellen? 

.

Ecettel a fertőtlenítésért

Vírusos betegségek, fertőtlenítés

Tudtad, hogy egyetlen baktérium sejt képes 8 milliószor osztódni 24 óra alatt? És akkor még nem is beszéltünk a vírusokról, amik a saját szervezeted kényszerítik arra, hogy még több vírusos sejtet állítsanak elő. Ezek okozzák a sima megfázástól kezdve, az influenzán keresztül a bőrbetegségeket, herpeszt, különféle száj és húgyúti fertőzéseket. Hiába a sok fertőtlenítő. A tisztitó szerek képesek lehetnek megölni a kórokozókat a WC oldalán, de nem való emberi fogyasztásra.

Erre lehet megoldás az ecet! Amit már a régi korok hadseregeinél is bevált. Hiszen a katonáknak előírt fejadagja volt, mindig tartottak maguknál borecetet, amit vízhez keverve fogyasztottak. Ez volt számukra a “száj szappana”.

Gyógynövényes fertőtlenítő ecetek

Az ecetek fertőtlenítő hatását figyelembe véve, és a gyógynövények hatását tanulmányozva alkottuk meg azt a 10 gyógynövényt tartalmazó fertőtlenítő ecetet, melyet ajánlunk mindennapi használatra. Így jött létre az Acetum Bonum inhaláló ecet, öblögető ecet és szájspray.

Vírusos betegségek, fertőtlenítés

Felhasználási javaslat: 

Az eceteket fertőtlenítés céljából használhatjuk a száj öblögetésére, vagy sprayként fújhatunk belőle a torkunkra. IInhaláláskor, meleg vízbe, vagy kamilla teába öntsünk belőle, és hagyjuk, hogy a gőz átjárja a helyiséget, miközben mélyeket lélegzünk a szánkon és orrunkon át.

  • Ecet spray: fújjunk egy-két “puff”-nyi ecet spriccet a szánkba, a fogak mögé, minél közelebb a torokhoz.
  • Ecet öblögető: közvetlenül a flakonból kis kortyot vegyünk a szánkba. Öblögessünk vele, majd vagy nyeljük le, vagy köpjük ki. Másik lehetőség, hogy egy pohár vízben fele-fele arányban keverjük, és azt öblögetjük, megisszuk.
  • Ecet Inhaláló: töltsük inhaláló készülékbe, vízzel elkeverve az ecetet, és párologtassuk vele a helyiséget. Megelőzésre vagy betegség esetén töltsük kamilla teába, és lélegezzük be a gőzét. Vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön. 

.

.    .    .

HASZNÁLD AZ ECETEKET, ÉS CSÖKKENTSD A FERTŐZÉSEK KOCKÁZATÁT!

Válassz csomagajánlatunkból!

Vírusos betegségek, fertőtlenítés

Acetum Bonum fertőtlenítő borecet oldat spray, 30ml 

Acetum Bonum fertőtlenítő borecet oldat inhaláló, 500ml 

Acetum Bonum fertőtlenítő borecet oldat öblögető, 180ml 

 

 

 

ÁR: 4.770 Ft  

CSOMAGAKCIÓS ÁR  4.290Ft

..

Vírusos betegségek, fertőtlenítés

Acetum Bonum fertőtlenítő borecet oldat spray, 30ml 

Acetum Bonum fertőtlenítő borecet oldat inhaláló, 500ml 

Acetum Bonum fertőtlenítő borecet oldat öblögető, 180ml 

Csipkebogyó balzsamecet, 200ml 

Gránátalma balzsamecet, 500ml 

 

 

 

 

ÁR: 12.050 Ft  

CSOMAGAKCIÓS ÁR 10.365Ft

..

.

.

Mit mond a tudomány?

.

Egy Cremona-i kutatásban az oldatot a betegek otthon készítették el, összesen kb. 35 ml borecet (6%-os ecetsav-koncentrációval) felhasználásával 500 ml forró vízben. A betegek a belélegzett ecetgőzöket az orron keresztül inhalálják, 10-15 percig, naponta kétszer. Fontos, hogy az oldat hőmérséklete végig magasabb legyen 37 C-nál. A kísérlet során a 45 C-on mért eredmények 50%-al jobbak voltak a testhőmérsékleten mért eredményeknél.

Forrás: Isabel Pagani, Silvia Ghezzi, Massimo Clementi, Guido Poli, Mario Bussi, Luca Pianta, Matteo Trimarchi, Elisa Vicenzi: Vinegar and Its Active Component Acetic Acid Inhibit SARS-CoV-2 Infection In Vitro and Ex Vivo bioRxiv 2020.07.08.193193; doi:

.

.

Az ecetsav hatékonysága annak tulajdonítható, hogy a légúti nyálkahártya – a vírus replikációjának ismert hotspotja – rendkívül hatásos fertőtlenítőszernek van kitéve. Az ecetsavfertőtlenítés nemcsak javíthatja a COVID-19 klinikai lefolyását, hanem csökkentheti a vírusterhelést a légutakban és a fertőzött személyek által kilélegzett cseppekben.

Így az orrnyálkahártyában hígított ecetgőz adagolásával gátat vethetünk a vírus szaporodásának. Így lehetséges az alsó légutak SARS-CoV-2 fertőzésének megelőzése vagy korlátozása, csökkentve ezáltal a tüdőgyulladás és a COVID-19-ben jellemzően megfigyelt további klinikai szövődményeket.

Forrás: Pianta, L., Vinciguerra, A., Bertazzoni, G. et al. Acetic acid disinfection as a potential adjunctive therapy for non-severe COVID-19. Eur Arch Otorhinolaryngol 277, 2921–2924 (2020);

.

.

Az utóbbi évek vírusos influenza járványai az ecet vírusokkal szembeni hatásának vizsgálatát is eredményezték. Több kutatás is ismertette, hogy a sav-alapú közegek okozzák a HA glikoprotein tüskék és vírus inaktiválását és aggregációját. Azaz a ecet savas környezet megakadályozza a vírus és a HA glikoprotein tüskék kapcsolódását, ami az endoszómákon van, amely egy sejten belüli sejtszervecske.

A kutatásban többek között borecetet vizsgáltak (6%, savkoncentráció 5% cukorkoncentráció), amelyet fertőtlenítőszerként vagy inhalációs sprayként lehetet használni. A borecet vírusredukciós tényezője ≥3.0log10 volt, 60 másodpercen belül. (ezredére csökkenthet a vírusszám 60mp alatt)

Forrás: F. Rabenau Æ J. Cinatl Æ B. Morgenstern Æ G. Bauer W. Preiser Æ H. W. Doerr: Stability and inactivation of SARS coronavirus, 29 April 2004, Springer-Verlag 2004

.

.

A kutatások a világot megrémítő H5N1 típusú vírusokra is hasonló eredményt produkáltak. Az ecet (4–8% ecetsav) hatásos volt hígítva is. Korábban 5% ecetsav tartalmú ecetekre mutatták ki, hogy hatékonyan inaktiválják az A / H7N2 influenza törzsét.

Forrás: Jane S. Greatorex, Rosanna F.Page, Martin D. Curran, Paul Digard, Joanne E. Enstone, Tim Wreghitt, Penny P. Powell, Darren W. Sexton, Roberto Vivancos, Jonathan S. Nguyen-Van-Tam: Effectiveness of Common Household Cleaning Agents in Reducing the Viability of Human Influenza A/H1N1, Published February 1, 2010, Article in PLoS ONE

.

.

Az almaecetnek jelentősebb antibakteriális és gombaölő hatása van, így az Escherichia coli, Staphylococcus aureus és Candida albicans vonatkozásában vizsgálták.

Forrás: Darshna Yagnik, Vlad Serafin & Ajit J. Shah: Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans, Scientific Reportsvolume 8, Article number: 1732 (2018)

.

X