Hozzávalók:Zabpelyhes-sajtos epersaláta, Tokaji epres-rebarbarás balzsamecettel

2 nagyobb vagy 4 kisebb adaghoz:
kis fej fejes saláta
25 dkg eper
8 dkg mozzarella sajt
1 nagy evőkanál vaj
4-5 evőkanál zabpehely
1 evőkanál Tokaji epres-rebarbarás balzsamecet

A salátát megmosom, salátacentrifugával megszárítom. Ollóval kis darabokra vagdosom. Az epreket megmosom, lecsöpögtetem, cikkekre vágom.

A salátára ráteszem az epret. Vajat melegítek, a zabpelyhet átforgatom rajta. A vajas zabpelyhet a saláta alapon eloszlatom. A sajtot széttépkedem, és rárakom. Meglocsolom balzsamececettel, és kész is van.

 

Köszönjük a receptet GasztroRéka:

http://gasztroreka.freeblog.hu/archives/2011/05/05/Zabpelyhes-sajtos_epersalata_bazsalikomos_borecettel/