Zellerrel és sonkakrémmel töltött csirketekercsek ecetes-újhagymás sült cukkinivel

Zellerrel és sonkakrémmel töltött csirketekercsek ecetes-újhagymás sült cukkinivel

Hozzávalók: Zellerrel és sonkakrémmel töltött csirketekercsek ecetes-újhagymás sült cukkinivel

4 csirkecomb,
2 zellerszár,
100 g nyers vagy főtt füstölt sonka,
100 g natúr krémsajt (pl. Philadelphia),
8 bazsalikomlevél,
4 kisebb cukkini,
1 gerezd fokhagyma,
extraszűz olívaolaj,
só, bors,
ízlés szerinti mennyiségű Tokaji Csipkés Balzsamecet,
egy nagy csokor újhagyma

A csirkecombokat kicsontozzuk, a hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A zellerszárat megtisztítjuk, és körülbelül olyan hosszú darabokra vágjuk, amilyen szélesek a kifilézett combok. A sonkát pépesre daráljuk, kikeverjük a sajttal, majd az így kapott krémmel bekenjük a csirkecombok belső oldalát. Mindegyikre két bazsalikomlevelet fektetünk, ráhelyezünk két-három zellerdarabot, feltekerjük, hústűvel megtúzzük. A tekercseket tűzálló tálba helyezzük, meglocsoljuk egy kevés extraszűz olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a csirkecombokon a bőr hólyagos-ropogósra sül.

A cukkiniket megtisztítjuk, kb. 2 mm-es karikákra (vagy félkarikákra) vágjuk, nagy lángon, száraz serpenyőben kezdjük pirítani, majd amikor a cukkinikarikák elkezdenek barnulni, mérsékejük a lángot, hozzáadunk egy kevés olívaolajat, az apróra vágott újhagymát és a félbevágott fokhagymagerezdet. Ezután az egészet még egy-két percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a Tokaji Csipkés Balzsamecetet, és szobahőmérsékleten tálaljuk.
Köszönet a receptért Tavolainpiazza-nak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük