Zöldséges-fetás kamutbúza saláta

Zöldséges-fetás kamutbúza saláta

vagy köret, de néhány seperc alatt megpirított csirkemell kockával könnyű, nyári egytálétel, sőt, a naffényes Itáliában majonézzel akár első fogáskénZöldséges-fetás kamutbúza salátat is működik…ki érti ezt?

Hozzávalók:

200 g előfőzött kamutbúza
100 g feta és/vagy 100 g mozzarella
12 db datolyaparadicsom
2 evőkanálnyi taggiai olajbogyó
1 közepes fej fehérhagyma
nagy csokor friss petrezselyemzöld
kapor és korianderlevél
só, frissen őrölt bors
extraszűz olívaolaj
ízlés szerint Tokaji Furmint Borecet

Egy lábasban vizet forraltam.
A paradicsomokat felkarikáztam, a hagymát vékony csíkokra vágtam, a zöldfűszereket felaprítottam, a sajtokat felkockáztam.
A búzát a forrásban lévő vízbe dobtam, sóztam, és puhára főztem (nálam ez 12 percig tartott, de a csomagoláson jelzett főzési időre nem árt figyelni), leszűrtem, átkevertem néhányszor, hogy hűljön egy kicsit, majd összekevertem az összes maradék hozzávalóval. Ember majonézt is tett rá. Egy kevés uborka még elfért volna benne.

Köszönjük a receptet Gabának!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.