ÁSZF

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el Általános Szerződési Feltételeinket, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!
A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatók meg:

 • Üzemeltetői adatok ismertetése
 • Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének bemutatása
 • A kínált termékek kategória-besorolása
 • Rendelési információk ismertetése
 • A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk
 • Rendelés lépéseinek bemutatása
 • A megrendelt termékek szállítási és fizetési módjai, valamint ezek feltételei
 • Házhozszállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása
 • Házhozszállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése
 • Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan
 • Fogyasztót megillető szavatossági jogok
 • Az elállási jog ismertetése
 • Az elállás/felmondás joghatásai
 • Panaszkezelés
 • Online vitarendezés
 • Adatkezelési információk


Üzemeltetői adatok

Cégnév: Borecet Kft.
Székhely: 3916 Bodrogkeresztúr, Iskola köz 11.

Személyes átvétel telephelyünkön:

Borecet Művek, 3916 Bodrogkeresztúr, Tarcali út 22. (hrsz. 0119/2)

Adószám: 22960627-2-05
Cégjegyzék szám: 05-09-020429
Szerződés nyelve: Magyar
Elektronikus elérhetőség: info@borecet.hu
Telefonos elérhetőség: +36 30 709 7243

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

Cégünk borecet, balzsamecet, ecetalapú készítmények és egyéb egészséges élelmiszerek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik.

A megjelenített termékek online, házhoz, illetve egyéb átvételi pontokra való szállítással is megrendelhetők.
Személyes átvételre Bodrogkeresztúron van mód, egyedi időpont egyeztetés alapján, amelyre a rendelések visszaigazolása után van lehetőség.

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatók:

 • Borecetek
 • Almaecetek
 • Balzsamecetek
 • Biotermékek
 • Salátaöntetek
 • Lekvárkülönlegességek
 • Egészséges élelmiszerek

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak bruttó árak, azaz tartalmazzák a törvényben előírt 27% áfát, ha ettől eltérne az ár, azt külön feltüntetjük.  Áraink a házhozszállítás díját nem tartalmazzák, a szállítási díj a rendelés végén számítódik fel. Szállítási díjainkról lentebb olvashat a Házhozszállítás díjszabása menüpontban. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

Rendelési információk

A vásárláshoz nem szükséges regisztráció, de rendelés esetén a vásárló nevére, e-mail címére, telefonszámára, szállítási és számlázási címére szükség van.
Személyes adatait az Adatkezelés menüpontban leírtak alapján kezeljük.

A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik, 16 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, a megrendelés a következő munkanapon kerül feldolgozásra.
Általános teljesítési határidő: a visszaigazolástól számított öt munkanapon belül.
Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén a vételár visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

Rendelés menete:

 1. A megvásárolni kívánt terméket, termékeket helyezze a kosarába a termék neve mellett található “Kosárba rakom” gombbal.
 2. Az oldal felső, átlátszó csíkján található Kosár: ‘x’ tétel gombbal tudja kosarának tartalmát megtekinteni.
  Amennyiben szeretné a mennyiségeket módosítani, akkor a “Mennyiség” oszlopban a tételek melletti szürke négyzetben található „Tételszám” felfelé vagy lefelé történő gördítésével teheti ezt meg, majd a „Kosár frissítése” gombbal láthatja az így módosított árat.
  Nyomja meg a „Folytatás” gombot.
 3. Amennyiben rendelkezik kuponnal, írja be a kuponkódot a szürke négyzetbe és azt a “Kupon alkalmazása” gombbal érvényesítheti.
 4. A „Kosár végösszege” részben láthatja rendelésének összefoglaló adatait. Itt kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbb szállítási módot. A szállítási módokra vonatkozó részletes információkról a következő pontban olvashat bővebben.
 5. A “Tovább a pénztárhoz” gomb megnyomásával ellenőrizheti rendelésének adatait és a megrendelt termékeket. Itt szükséges megadnia a szállítási és számlázási adatait. Rendben talált információk esetén a „Rendelés elküldése” gombra való kattintással elküldheti rendelését, ahol egy felugró ablak jelzi a sikeres leadást.

 

A megrendelt termékek szállítási és fizetési módjai és azok költségei:

Szállítási módInfromációkRendelési összegSzállítási költség
Házhozszállítás GLS futárszolgálattal

Webáruházunk megrendeléseit a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. teljesíti.

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik, 8-16 óra közötti időszakban. A kiszállítás idejéről a vásárlók értesítést kapnak. Amennyiben a megadott időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!

25.000 Ft alatti rendelés esetén házhozszállítással

25.000 Ft alatti rendelés esetén utánvéttel

25.000 Ft vagy afeletti rendelés esetén

bruttó 2.690 Ft


bruttó 3.090 Ft


ingyenes

Házhozszállítás MPL futárszolgálattal

Webáruházunk megrendeléseit az MPL (Magyar Posta Logisztika) teljesíti.

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik, 8-16 óra közötti időszakban. A kiszállítás idejéről a vásárlók értesítést kapnak. Amennyiben a megadott időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!

25.000 Ft alatti rendelés esetén: 

házhozszállítás: bruttó 1.990 Ft

csomagpont: bruttó 990 Ft

utánvéttel: + bruttó 400 Ft

25.000 Ft vagy afeletti rendelés esetén a szállítás INGYENES

Előre egyeztetett személyes átvétel a Borecet MűvekbenSzemélyes átvételhez, kérjük előre egyeztessen a Kapcsolat menüpont alatt megadott elérhetőségek egyikén. 
   
 
Fizetési módok 
Közvetlen banki utalásA megrendelés ellenértékét közvetlenül a Borecet Kft. K&H Banknál vezetett  10400322-50526680-76671009 számú bankszámlájára történő utalással is kifizetheti. Megjegyzésként, kérjük tüntesse fel a rendelés azonosítóját. A kiszállítás az összeg beérkezését követően történik.
Bankártyás fizetés

Elfogadott bankkártyák: Visa, MasterCard, Maestro

A kényelmes és biztonságos online fizetés két módon is biztosított:

– A Barion Payment Zrt. szolgáltatásai által: MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya-adatai áruházunkhoz nem jutnak el!

– A SimplePay szolgáltatásai által: a SimplePay az OTP bank felületére irányít tovább, ahol a bank által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül van lehetőség a kártyás fizetésre.
Bankkártya-adatai áruházunkhoz nem jutnak el!

Utánvét a futárnálA megrendelt terméket a csomag átvételekor a GLS /MPL Futárszolgálat futárának kell kifizetni.
Készpénzes/bankkártyás fizetés személyes átvételkorA megrendelt terméket üzletünkben való átvételkor készpénzzel vagy bankkártyával (POS terminálon keresztül) is kifizetheti.


A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és a visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz.
A számlalevelet a csomag tartalmazza. Kérjük, a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjen megvizsgálni és esetlegesen a terméke(ke)n észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot.

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

Kizárólag abban az esetben rendelje meg utánvéttel a kívánt terméke(ke)t, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló,  45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.
A törvény további részleteinek megtekintése itt.

Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban vagy telefonon.

Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését.

A megrendelt terméke(ke)t postai úton, vagy futárszolgálat segítségével, vagy személyesen juttassa vissza Cégünk telephelyére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, az utánvéttel küldött csomagokat Cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint a  Cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatok valamelyikét értesítheti csomagfeladási szándékáról, melynek díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni.

A csomag Cégünkhöz történő beérkezését követően, videókamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges, későbbiekben történő félreértések elkerülése miatt van szükség (például, ha a visszaküldött termék sérült vagy hiányos volt).
A termék visszaérkezését követő 14 napon belül a Borecet Kft. a Vásárló által megadott bankszámlaszámra visszatéríti a termék vételárát. (Egyeztetés alapján, postai úton történő visszajuttatás is lehetséges.)

Adatkezelés

A webáruház használata során a Borecet Kft. a részére rendelkezésre bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben, amennyiben az a Borecet Kft. alvállalkozója, pl. futárszolgálat, vagy a megrendelés kézbesítéséhez, illetve kifizetéséhez szükséges pénzügyi szolgáltató.

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése, statisztikai célokból (pl. IP cím, látogatás időtartama stb).

Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.


A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben vagy egyáltalán nem használhatók. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra.

A megrendelés folyamán rögzített adatokat a Borecet Kft. a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra.

Ezen adatokat a Borecet Kft., kizárólag jogilag hitelesen indokolt és alátámasztott esetben átadhatja hatóságok részére.

Amennyiben hozzájárult, hogy adatai marketing célokra használhatók a webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során az „Elfogadom, hogy a Borecet Kft (3916 Bodrogkeresztúr, Iskola köz 11.) által a www.borecet.hu weboldal felhasználói adatbázisában tárolt nevemet és e-mail címemet marketing céljaira, illetve termékeikkel kapcsolatos információk és ajánlatok küldésére felhasználhatja” opció bejelölésével: a megadott adatokat a Borecet Kft. bizalmasan kezeli, a leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető az adatai törlése, módosítása bármikor az info@borecet.hu email címen.

A jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.