Rólunk

Rólunk
Fotó by Sebestyén László

.

Rólunk

.

Rólunk

A Borecet Művek szívügye a minőség, a természetesség, és az egészség. Az ecetgyártás évezredes hagyományait megismerve, figyelembe véve a kedvező élettani hatásokat, szeretnénk bemutatni az ecet fogyasztásának szükségességét. Ennek érdekében törekszünk a hagyományok megtartása mellett a gyártási folyamatok korszerűsítésére. Komoly fejlesztéseink vannak a legújabb technológiában, szem előtt tartva a termék minőség megtartását.

Rendelkezünk minden szükséges technikai feltétellel, és ami ennél is fontosabb, azzal a szakmai tudás bázissal, ami lehetővé teszi, hogy természetes alapú termékeket gyártsunk,  adalékanyagokat mellőzve. Kivételes ízvilággal, természetes összetételű termékeket tudunk fogyasztóinknak adni az egészségük megőrzése érdekében. A mindennapi étkezést színesebbé tesszük, az ínyenceknek jobbá tesszük a kedvenc ételeiket.

Mindezt úgy tudtuk elérni, hogy befektettünk a tudásba, kitartó munkával végeztünk kísérleteket, tudásunk legjavával állítottunk össze egy minden tekintetben új generációs gyártási eljárást. Tőrekedtünk arra, hogy elvezeti értékük mellett a termékeink hasznosak is legyenek a felhasználó számára. Termékeink megtartották az évezredekkel ezelőtt felismert élettanilag kedvező hatásukat.

Vezérelvünk a technológiánk kifejlesztésénél az egészség, az innováció, és a hagyomány tisztelete, de mindenekelőtt az EMBER.

A ma ismert Borecet Művek gondolata Formanek Ferenc fejében született meg 2006-ban. A korábban tanárként, fizikusként és kutatóként tevékenykedő vállalkozó gyermekkora óta érdeklődött a borászat és a szőlészet művészete iránt, így mikor Bodrogkeresztúrra költözött, inspirációt érzett a Tokaji borvidék hagyományaihoz való kapcsolódásra. Látva és értékelve, a tokaji gazdák generációkon keresztül ápolt hagyományait, úgy érezte, hogy még egy borászattal nem tudna többet hozzátenni a vidék értékeihez. Ehelyett egy rég elfeledett ősi hagyományt, a borecetkészítést kezdte el kutatni. A sors játékaként, miközben vállalkozásához élelmiszermérnököt keresett, élete párjára is rátalált. Ma Képíró Anitával együtt vezetik a Borecet Műveket, mely hazánkban egyedülálló módon teremt értékből élettel teli eceteket.

Akik a gondosan őrzött, és újraélesztett hagyományok után érdeklődnek, Bodrogkeresztúron, az Acetánia múzeumban ismerkedhetnek meg az ecet kultúrájával, történetével, múltjával. Az ide látogatókkal beszélgetünk az ecetek felhasználási sokszínűségéről, élettani hatásairól, továbbá lehetőséget adunk a változatos ízek megkóstolására is.

Csapatunk

Formanek Ferenc

alapító tulajdonos

Képíró Anita

ügyvezető igazgató

Schmid Nikoletta

műszaki igazgató

Imricskó Jana

kereskedelemi vezető

Szűcs Judit

pénzügyi vezető

Ludas Mónika

minőségügyi vezető

Baranyi Gergő

üzemvezető

Ferenczi Krisztina

adminisztráció vezető

Kaczvinszky Mónika

termelési munkatárs

Göncziné Katika

csomagolási munkatárs

Novák Marika

csomagolási munkatárs

Tóth Miklós

pincemester

Díjaink

Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
Rólunk
X