Rólunk

Ismerj meg minket!

A ma ismert Borecet Művek gondolata Formanek Ferenc fejében született meg 2006-ban. A korábban tanárként, fizikusként és kutatóként tevékenykedő vállalkozó gyermekkora óta érdeklődött a borászat és a szőlészet művészete iránt, így mikor Bodrogkeresztúrra költözött, inspirációt érzett a Tokaji borvidék hagyományaihoz való kapcsolódásra.

Ekkor még nem sejtette, hogy nemcsak a valódi hivatását, de élete párját is itt találja meg.

Az évek során egy fantasztikus csapattá alakultunk, szívügyünk a természetesség, és az egészség. 

Törekszünk a hagyományok megtartása mellett a gyártási folyamatok korszerűsítésére. Komoly fejlesztéseink vannak a legújabb technológiában, szem előtt tartva a termék minőségét.

Nehezebb időkben is kitartva, hittel és szeretettel gyártjuk a legfinomabb eceteket!

Kitartó munkával végezzük kísérleteinket, saját know-how alapján kíméletes gyártási technológiával, tudásunk legjavát adva állítotjuk össze receptúráinkat. 

A kedvező élettani hatásuk mellett eceteink igazi kulináris élményt adnak. A sokszínű felhasználás és az innováció meghozta gyümölcsét, melyet különböző elismerések, hazai és nemzetközi díjak igazolnak, amiket az évek során kaptunk.

Akik a gondosan őrzött, és újraélesztett hagyományok után érdeklődnek, Bodrogkeresztúron, az Acetánia múzeumban ismerkedhetnek meg az ecet kultúrájával, történetével, múltjával. Az ide látogatókkal beszélgetünk az ecetek felhasználási sokszínűségéről, élettani hatásairól, továbbá lehetőséget adunk a változatos ízek megkóstolására is.