Interaktív múzeumlátogatás, kóstolással egybekötve

Látogass meg minket, és hagyd hogy magával ragadjon az élmény!

Ecetkóstolás

Bemutató boltunkban élménykóstolás vár minden kedves látogatónkra! A kóstolás során kiskanálra pipettával csepegtetjük az ízletes eceteket. Megtapasztalható a különböző ízek fantasztikus harmóniája, ahogy az ecet savassága belesimul a gyümölcsök intenzív világába.

Ecetkiállítás

Egyedülálló ecetmúzeum, melyben megtekinthető bor- és ecetkészítési eszközök kiállítása, a világ eceteinek gyűjteménye, továbbá videók, cikkek, receptek várnak rád! Nézd meg professzionális kisfilmünket, melyből megismerhető az ecetek történelme, technológiája és kedvező élettani hatása.

Magyarország egyetlen ecetmúzeuma

Az Acetánia Ecetmúzeumot a Bor és Gyümölcsecetgyártók Egyesülete alapította azzal a céllal, hogy a hazai bor és gyümölcsecet múlt században megszakadt hagyományának értékeit visszahozza a jelenbe. Szeretnénk bemutatni ezt az ősi mesterséget, annak eredetét, tudományos és kultúrális hátterét, valamint az ecet készítési eljárásokat.

Múzeumunk a bodrogkeresztúri Borecet Művek pincéjében kapott helyet, és egyedi atmoszférája mellett nem csupán gasztronómiai műveltségünk szélesítéséhez járul hozzá, hanem maradandó ízélményt is nyújt a Tokaj Hegyaljai települések látogatói számára, teljesebb képet adva a táj öröksége iránt érdeklődőknek.

Bemutatjuk az ecetek sokszínűségét és a felhasználási lehetőségeinek gazdagságát.

Látogatóink megkóstolhatják a termékeket, megízlelve a különböző gyümölcsös ízek finomságait!

A kóstolói árak tartalmazzák az itt feltüntetett kóstolói sort és az ecetmúzeumba való belépést:

ALAP KÓSTOLÓ – 5 fajta ecet kóstolása – 950 Ft/fő

Szűretlen almaecet – Almabalzsamecet – Csipkebogyó –Málna – Körte-levendula balzsamecet

MÉDIUM KÓSTOLÓ – 7 fajta ecet kóstolása – 1150 Ft/fő

Késői szüretelésű szőlőecet – Aszú balzsamecet – Alma balzsamecet – Birsalma – Eper-citromfű – Áfonya-ibolya – Sárgabarack-bodza balzsamecet

PRÉMIUM KÓSTOLÓ – 9 fajta ecet kóstolása – 1250 Ft/fő

Nemesecet – Aszú balzsamecet – Csipkebogyó – Málna – Gránátalma – Zöldfűszer – Körte-levendula – Áfonya-ibolya – Meggy-menta balzsamecet

Időpontfoglalás

A lenti űrlapon be tudjátok jelölni melyik nap és hány fővel szeretnétek érkezni!

Nyitvatartás

Hétfő–Péntek 8:00 – 16:00

Kérdés, vagy hétvégi látogatás esetén egyeztessünk!