Interaktív múzeumlátogatás, kóstolással egybekötve

Látogass meg minket, és hagyd hogy magával ragadjon az élmény!

Ecetkóstolás

Bemutató boltunkban élménykóstolás vár minden kedves látogatónkra! A kóstolás során kiskanálra pipettával csepegtetjük az ízletes eceteket. Megtapasztalható a különböző ízek fantasztikus harmóniája, ahogy az ecet savassága belesimul a gyümölcsök intenzív világába.

Ecetkiállítás

Egyedülálló ecetmúzeum, melyben megtekinthető bor- és ecetkészítési eszközök kiállítása, a világ eceteinek gyűjteménye, továbbá videók, cikkek, receptek várnak rád! Nézd meg professzionális kisfilmünket, melyből megismerhető az ecetek történelme, technológiája és kedvező élettani hatása.

Magyarország egyetlen ecetmúzeuma

Az Acetánia Ecetmúzeumot a Bor és Gyümölcsecetgyártók Egyesülete alapította azzal a céllal, hogy a hazai bor és gyümölcsecet múlt században megszakadt hagyományának értékeit visszahozza a jelenbe. Szeretnénk bemutatni ezt az ősi mesterséget, annak eredetét, tudományos és kultúrális hátterét, valamint az ecet készítési eljárásokat.

Múzeumunk a bodrogkeresztúri Borecet Művek pincéjében kapott helyet, és egyedi atmoszférája mellett nem csupán gasztronómiai műveltségünk szélesítéséhez járul hozzá, hanem maradandó ízélményt is nyújt a Tokaj Hegyaljai települések látogatói számára, teljesebb képet adva a táj öröksége iránt érdeklődőknek.

Bemutatjuk az ecetek sokszínűségét és a felhasználási lehetőségeinek gazdagságát.

Látogatóink megkóstolhatják a termékeket, megízlelve a különböző gyümölcsös ízek finomságait!

A kóstolói árak tartalmazzák az itt feltüntetett kóstolói sort és az ingyenes ecetmúzeumba való belépést:

ALAP KÓSTOLÓ – 5 fajta ecet kóstolása – 1.290 Ft/fő

Tárkonyos fűszerecet – Alma balzsamecet – Zöldfűszeres balzsamecet –Málna balzsamecet – Körte-levendula balzsamecet

PRÉMIUM KÓSTOLÓ – 9 fajta ecet kóstolása – 1.590 Ft/fő

Nemesecet – Aszú balzsamecet – Csipkebogyó balzsamecet – Birsalma balzsamecet – Gránátalma balzsamecet– Meggy-menta balzsamecet– Körte-levendula balzsamecet – Áfonya-ibolya balzsamecet– Alma-fahéj balzsamecet

Áraink forintban értendők és tartalmazzák az ÁFA-t. A változtatás jogát fenntartjuk. 

Időpontfoglalás

A lenti űrlapon be tudjátok jelölni melyik nap és hány fővel szeretnétek érkezni! Kérjük, hogy időpontfoglaláskor a nyitvatartási időt vegyétek figyelmbe!

Nyitvatartás

Hétfő–Péntek 9:00 – 17:00

Kérdés, vagy hétvégi látogatás esetén egyeztessünk!