Kezdetek

Amikor az ötlet valóság lesz

A ma ismert Borecet Művek gondolata Formanek Ferenc fejében született meg 2006-ban. A korábban tanárként, fizikusként és kutatóként tevékenykedő vállalkozó gyermekkora óta érdeklődött a borászat és a szőlészet művészete iránt, így mikor Bodrogkeresztúrra költözött, inspirációt érzett a Tokaji borvidék hagyományaihoz való kapcsolódásra.

Látva és értékelve a tokaji gazdák generációkon keresztül ápolt hagyományait, úgy érezte, hogy még egy borászattal nem tudna többet hozzátenni a vidék értékeihez. Ehelyett egy rég elfeledett ősi hagyományt, a borecetkészítést kezdte el kutatni.

A sors játékaként, miközben vállalkozásához élelmiszermérnököt keresett, élete párjára is rátalált. Ma Képíró Anitával együtt vezetik a Borecet Műveket, mely hazánkban egyedülálló módon teremt értékből élettel teli eceteket.

A mostani Borecet Művekhez hosszú út vezetett, rengeteg tapasztalattal, élménnyel és fantasztikus emberekkel gazdagítva.

Hálásak vagyunk a sok támogatásért, a rengeteg lelkes visszajelzésért és vásárlóink szeretetéért!

Hiszünk a természetben, a legtöbb alapanyag vagy saját gazdaságból, vagy helyi termelőktől érkezett hozzánk. 

Gondosan megválogatjuk, milyen alapanyagokat használunk, hiszen a szőlő, az alma és a többi zamatos gyümölcs hasznos beltartalmi értéke átöröklődik az eceteinkbe is.

Legfőbb célunk, hogy olyan páratlan íz-élményt adjunk felhasználóinknak, ami messze meghaladja az ecetekről alkotott minden elképzelésüket!