Főző workshop Formanek ecetekkel ​

SPANYOL MENÜSOR – CZINEGE TAMÁSSAL

Időpont: 2022.szeptember 22.
Helyszín: Borganika Főzőstúdió

1072 Budapest, Akácfa u. 42-48, (Klauzál téri vásárcsarnok első emeletén)

Miért pont spanyol ételek?

Márciusban került megrendezésre Spanyolországban a Vinavin elnevezésű, világszínvonalú ecet verseny, melyen a mi termékeink is megmérettették magukat, a francia, német, spanyol, olasz vagy akár argentin ecetek között. Mi tagadás, a spanyol zsűrit is levettük a lábáról, 4 ecetünk is díjazott lett, kettő pedig kifejezetten a top mezőnyben végzett!

Lássuk milyen finomságokat fogunk közösen elkészíteni!

ELŐÉTEL: Tapasok

  • Sült paprika saláta Aszú balzsamecettel
  • Pan con tomate Topáz almaecettel

.

LEVES: Salmorejo cordobés (Andalúz gazpacho) Eper-citromfű balzsamecettel

FŐÉTEL: Csipkebogyó balzsamecetes Csirke Paella

DESSZERT: Churros Áfonya-ibolya balzsamecetes csokikrémmel

Fontos, akár magadat leped meg, akár ajándékba veszed a Főző workshop élményt, vásárláskor írd be a megjegyzésbe azt a nevet, aki részt vesz az eseményen, és mi névre szóló jegyet küldünk!

.

Első Főző workshoppunk így a spanyol gasztronómiát hozza el számodra, megbolondítva a spanyol díjas Formanek eceteinkkel!

Meghívott vendégünk Czinege Tamás, aki mediterrán temperamentumával veti bele magát mindenbe, ami csúcsfinom, nyitott szívvel és elképesztő energiával feszegetve a gasztronómia határait. Czinege Úr mellesleg ecet imádó, aki értékeli a savakat és a merészebb, komplex ízeket.

.

Csatlakozz Te is a csapathoz, és főzz velünk!

Bemutatjuk az ecetek sokszínűségét és a felhasználásának gazdagságát.

A résztvevőkkel együtt készítjük el a fogásokat, hogy közösen elfogyasszuk azokat.

.

Elindítjuk Főző Workshopjainkat, melyeken keresztül bemutatjuk az eceteink színes felhasználási módjait, különböző ízekkel és receptekkel, bekukkantva a gasztronómia rejtelmeibe.

Az események házigazdája Pancsovay Zita, a Borganika tulajdonosa, aki a legnagyobb szeretettel fogja megmutatni, illetve Veled együtt elkészíteni és kóstolni a különböző tematika szerint elkészített ételeket.

Mindegyik Főző Workshop egy-egy izgalmas tematikára fog ráépülni, a csodás Borganika helyszínén minden alkalommal egy-egy meghívott vendéggel!

Mi pedig bemutatjuk az eceteket, megmutatjuk az ecetkóstolás módszertanát, és persze válaszolunk a felmerült kérdéseitekre!

Az eseményen eceteket is tudtok vásárolni, készülünk akciókkal, csomagajánlatokkal és meglepetésekkel!

.

Célunk, hogy az ecet újra fűszer legyen, hiszen számtalan felhasználási lehetőség van a salátákon túl is.

Izgalmas és komplex ízvilágok, melyekkel egyik étel sem marad unalmas. Ezeket szeretnénk bemutatni, melyben partnerünk a Borganika konyhastúdió, teljesen felszerelve, a legmodernebb technológiákkal.

Tudd meg hogyan lesz pl. a leves íze sokkal kerekebb egy oda passzoló ecettől, hogyan válik a csirkehús omlóssá és porhanyóssá, ha előtte ecetben pácoljuk, vagy miként bolondítja meg desszertünk édes csokoládékrémjét egy finom gyümölcsös balzsamecet.

Vegyél te is részt ezen az izgalmas gasztronómiai eseményen, mely során megismerheted a borecetek és balzsamecetek csodálatos világát, miközben ínycsiklandozó finomságokat készíthetsz, és természetesen kóstolhatsz is!

A helyek száma korlátozott, nem maradj le a következő Főző workshoppunkról!

Fontos, akár magadat leped meg, akár ajándékba veszed a Főző workshop élményt, vásárláskor írd be a megjegyzésbe azt a nevet, aki részt vesz az eseményen, és mi névre szóló jegyet küldünk!

Mi történik a Formanek Vinag’art Főző workshoppon?

18.00. – KÖSZÖNTÉS FRISSÍTŐ ITALLAL

Miután megérkeztek, regisztrálunk majd csapatokba osztunk titeket, és elfoglaljátok az asztalotokat.

Bemutatkozunk, felvezetjük az eseményt, eközben finom ecet fröccsel (alkoholmentes) frissítünk fel titeket.

18.20. – ECET KÓSTOLÁS FALATKÁKKAL

Pár szó az ecetekről, miközben beavatunk az ecetkóstolás módszertanába.

Közben balzsamecet – olívaolaj mártogatóssal friss ropogós bagettet szolgálunk fel.

18.40 – KÖZÖS FŐZÉS

A menü minden esetben a következőkből áll össze: előétel, leves, főétel, desszert. 

A beosztás szerint a csapatok elkészítik a hozzá került ételeket.

20.00 – KÖZÖS VACSORA

Közösen elfogyasszuk az elkészített ételeket, miközben megbeszéljük a tapasztaltakat.

A vacsorához vizet, ecetfröccsöt, és borokat tudtok fogyasztani.

A helyszínen lehetőség lesz az ecetek megvásárlására is.

21.00 – ELKÖSZÖNÉS

Ajándékcsomaggal búcsúzunk Tőletek, és természetesen az este minden receptjét is megkapjátok.