ImmunFitt Almaecet diéta

Miben segíthet az ImmunFitt diéta?

A ImmunFitt diéta az almaecet, a kurkuma és a gyömbér erejével segíthet számos egészségügyi cél elérésében. A kurkumás-gyömbéres almaecet rendszeres fogyasztása számos jótékony hatással bírhat. A kurkuma és a gyömbér egyaránt erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, ami segíthet az ízületi fájdalmak enyhítésében és az immunrendszer erősítésében. Az almaecet továbbá támogathatja az anyagcserét és elősegítheti az emésztést. Ezen összetevők kombinációja hozzájárul az általános egészségi állapot javításához, miközben természetes módon segítheti a szervezet méregtelenítését és a vércukorszint szabályozását.

Almaecet kurkumával és gyömbérrel

Kiváló minőségű szabolcsi almát használva gyártjuk a biológiailag erjesztett almaecetet. A 100%-ban természetes, diétás ecet tartalmazza az almaecet, a kurkuma és a gyömbér jótékony hatását. A karakteres ízvilágú, fűszeres kompozíció adja meg a termék frissítő, kellemesen savanykás-citrusos ízét, hozzáadott tartósítószer és cukor nélkül.

Mi tartalmaz az almaeceten túl?
  • kurkuma: A kurkuma (Curcuma longa) egy erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező fűszer, amely számos egészségügyi előnnyel jár. Fő hatóanyaga, a kurkumin, segíthet az ízületi gyulladások enyhítésében, támogathatja az emésztést, és hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez. Emellett javíthatja a bőr állapotát, segíthet a sebek gyógyulásában, és erősítheti az immunrendszert. A kurkumát gyakran használják természetes gyulladáscsökkentőként és immunerősítőként.
  • gyömbér: A gyömbér (Zingiber officinale) egy rendkívül sokoldalú gyógynövény, amely számos egészségügyi előnnyel jár. Elsősorban az emésztés javítására használják, mivel segíthet a hányinger, puffadás és gyomorpanaszok enyhítésében. Emellett erős gyulladáscsökkentő hatású, amely segíthet az ízületi fájdalmak enyhítésében, és antioxidánsai révén támogatja az immunrendszert. A gyömbér továbbá javíthatja a vérkeringést és csökkentheti a megfázás és influenza tüneteit.

Felhasználási javaslat:

  • A termék egy heti adagot tartalmaz, összesen 175 ml.
  • A napi adagok a flakon oldalán jelölve vannak, így egy napi adag egyszerűen kimérhető.
  • Egy napi mennyisséget 4-5 dl vízben javaslunk elkeverni, és a nap folyamán elfogyasztani.
  • Érdemes étkezések előtt 15-30 perccel inni 1-2 dl-t.
  • Egy esetleges kiadósabb étkezés után is bátran fogyasszunk 1-2 dl-t a higított Gálafitt almaecetből.

Étkezési kisokos

Kezdjünk el most diétázni, vagy illesszük be az ImmunFitt diétát meglévő étrendünk, diétánk mellé. Használd az étkezési kisokos egyszerű szabályait, letöltés a képre kattintva!

Lássuk mit mond az almaecetről tudomány

Elhízás ellen is hatékonynak tartotta az ecetet a népi megfigyeléseken alapuló gyógyászat, azonban a témában egészen a közelmúltig nem igazán születtek objektíven értékelhető kutatási eredmények. Újabb vizsgálatok során kiderült, hogy az étkezéssel fogyasztott ecet (1-2 teáskanál alma-vagy borecet) által az evést követő telítettség érzet a kétszeresére nő. Ezáltal csökken az ételek utáni sóvárgási vágy, így a következő 2-4 órában alacsonyabb energia bevitel jellemző, ami hozzásegít a fogyáshoz. 

Forrás: MDOSZ Táplálkozási Akadémia Hírlevél 2016 április

A természetes erjesztett ecetek elhízás elleni hatással bírnak; azonban az almaecet volt a leghatékonyabb. Feltételezzük, hogy az ecetek elhízásellenes hatásai az ecetmintákban található polifenolvegyületek és / vagy ecetsav miatt következtek be.

Forrás: Hee-Kyoung Son, Yeon-Kyoung Kim, Hye Won Shin, Hee Jeong Lim, Byoung Seok Moon, Jae-Joon Lee, Comparison of Anti-obesity Effects of Spirit Vinegar and Natural Fermented Vinegar Products on the Differentiation of 3T3-L1 Cells and Obese Rats Fed a High-fat Diet, August 2017Journal of Food and Nutrition Research 5(8):594-605 DOI: 10.12691/jfnr-5-8-10

Ez egy Japán kísérlet rövid összefoglalója:

Az ecetsavról, mely az ecet fő összetevője, állatkísérletek során a közelmúltban kiderült, hogy elnyomja a testzsír felhalmozódását. Ezért kettős-vak kísérletben vizsgálták az ecetbevitelének a testzsír-csökkenésre gyakorolt ​​hatását. Az alanyokat véletlenszerűen három hasonló testtömeg, testtömeg-index (BMI) és derékkörfogatú csoportba soroltuk. A 12 hetes kezelési periódus alatt az egyes csoportok alanyai napi 15 ml ecetet, 30 ml ecetet, vagy 0 ml ecetet tartalmaz. A testtömeg, a BMI, a zsigeri zsírterület, a derék kerülete és a szérum triglicerid szintje mindkét ecetbeviteli csoportban szignifikánsan alacsonyabb volt, mint a placebo csoportban. Összegzésképpen elmondható, hogy az ecet napi bevitele hasznos lehet a metabolikus szindróma megelőzésében az elhízás csökkentésével.

Forrás: Tomoo Kondo 1 , Mikiya Kishi, Takashi Fushimi, Shinobu Ugajin, Takayuki Kaga, Vinegar intake reduces body weight, body fat mass, and serum triglyceride levels in obese Japanese subjects, doi: 10.1271/bbb.90231. Epub 2009 Aug 7.

A jóllakottság érzésének növelésében a legtöbb természetes ecetfajtában megtalálható ecetsav játszhat szerepet,  amely lassítja a gyomorürülést, így késleltetve a szénhidrátok felszívódását, ezáltal pedig a vércukorszint is kevésbé emelkedik étkezést követően.

Forrás: O’Keefe JH, Gheewala NM. et al.Dietary Strategies for Improving Post-Prandial Glucose, Lipids, Inflammation, and Cardiovascular Health. J Am Coll Cardiol.2008;51(3):249-255.

Más vizsgálatok összefüggést mutatnak az ecetfogyasztás és a testtömeg (a zsírtömeg és a testtömeg-index csökkentésével) és a lipidprofil között. Egyes kutatások szerint az almaecet elősegítené az összkoleszterin (és különösen az LDL-frakció, az úgynevezett “rossz” koleszterin) csökkentését, miközben növeli a HDL-koleszterin (gyakran “jó” koleszterin) szintjét. 

Forrás: Beheshti Z, Chan YH.et al. Influence of apple cider vinegar on blood lipids.Life Science Journal. 2012;9(4):2431-2440.