A jótékony almaecet

A gyümölcsökből készült ecetek legnagyobb tradícióval a német nyelvterületeken bírnak. Legismertebb közülük az almaecet, de kedveltek a különböző bogyós gyümölcsből készültek is. Az almaecetnek a köztudatban rengeteg jótékony hatást tulajdonítanak, melyek igazak nem csupán a többi gyümölcsecetre, de az összes biológiai úton előállított társukra is. Jellemzően 5% körüli savtartalommal hozzák őket forgalomba.
Kézműveseknél találkozhatunk igazi különlegességekkel is, nem ritkák a zöldségekből (uborka, paradicsom, spárga) készült termékek sem.
A jó ecetnek már az illatából felismerhető, mely gyümölcsből készült, ízleléskor pedig egyértelműen éreznünk kell az alapanyag ízét.

Tetszett a cikk?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Írd meg véleményed!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük