Fogyás mint stresszforrás?

Rengeteg diéta létezik, valószínű te is kipróbáltál már párat. Talán már megtapasztaltad a jojó effektust is, amikor pár kiló leadása után újra visszakúszik az a kis többlet. Sajnos a legtöbben, – főleg mi nők – ritkán vagyunk elégedettek a külsőnkkel. Ha erre rájön még az a plusz súly, akkor nemcsak az önbecsülésünk csökken, kevesebb az energiánk, de baromi tehetetlennek is érezhetjük magunkat.

Az internetet böngészve rengeteg az információ, a szuper gyors-fogyásos kamu szerektől kezdve az egészen komoly és hatékony programokig, ahol valószínűleg kitartással végleg megszabadulhatunk a nem kívánt feleslegtől. De melyik való nekünk?

Nehéz megtalálni a számunkra megfelelő módszert, ráadásul még egyénenként is változó, ki, hogyan reagál a különböző trendekre. Nem csoda, hogy stresszesek vagyunk, nem elég, hogy idegesítően feszül rajtunk a kedvenc nadrágunk (ha betudtuk gombolni), nem elég, hogy az energiánk véges, egész nap álmosak vagyunk (éjszaka persze csak forgolódunk) még az internet is tele van a marha sok „lehetőséggel” … persze ettől még idegesebbek vagyunk, muszáj enni valamit, egy kis édesség, egy kis alkohol… Hogyan lehet ebből kijönni??

Ami biztos, hogy ha éheztetjük magunkat, az nem egészséges. A szervezetnek szüksége van tápanyagra, lehetőleg ne kínozzuk magunkat ájulásig. Éhesen az agyműködésünk is belassul, nem tudunk koncentrálni, és elég hamar feszülten reagálunk a környezetünkre. Még ha pár napig bírjuk is, és leadtunk pár kilót (meg elűztünk pár embert magunktól), a diéta után, a szervezetünk a belassult anyagcseréjével még a normál adagra is hízással válaszol.

A különböző diétáknál kérdéses, hogy ártunk vagy használunk-e vele testünknek, ha bizonyos tápanyagokat megvonunk tőle, vagy bizonyos tápanyagokat túlzásba viszünk. Emiatt fontos, hogy ne essünk szélsőségekbe!

De akkor mi a megoldás? Hogyan lehet tartósan megszabadulni a kilóktól, stressz nélkül?

Tetszett a cikk?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Írd meg véleményed!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük