Forró csoki, körte-levendula balzsamecettel

Hozzávalók

250 g étcsokoládé (minimum 70 százalékos)
350 ml tejszín (35 százalékos)
550 ml tej (legalább 2,8 százalékos)
2 evőkanál méz
1 nagy csipet só

 

Elkészítés

A csokoládét vízgőz fölé tartjuk, és épp csak addig melegítjük, míg felolvad. Közben párhuzamosan felmelegítjük a tejszínt a mézzel a körte-levendula balzsamecettel és a csipet sóval. Nem kell felforralni, elég mikor látjuk, hogy elkezd gőzölögni. Ha forró a tejszín és a csokoládé is felolvadt, elkészítjük a csokoládé ganas-t: Vékony sugárban csurgatjuk a csokoládéhoz a tejszínt, közben egy fakanállal vagy szilikonvégű spatulával folyamatosan, intenzíven kevergetjük a csokoládé közepét és emulgáljuk a tejszínt, mintha csak majonézt készítenénk tojásból és olajból.

Ha hozzácsurgattuk az összes tejszínt, fényes, sima, kellően sűrű csokoládékrémet kapunk. Ezt a csokoládéalapot elosztjuk a forró csészékbe vagy latte poharakba és félretehetjük, amíg elkészítjük a tejhabot. Vagy felgőzöljük kávéfőző segítségével, vagy edényben melegítjük fel, ekkor kézi habosítóval felhabosítjuk.

Óvatosan telitöltjük a poharakat a forró habos tejjel. Azonnal fogyasztjuk, de előtte alaposan elkavarjuk.

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük