Legősibb ecet, a rizsecet

Az ecet idősebb az emberi civilizációnál. Az ecetsav baktériumok mindenhol fellelhetőek, ebből kifolyólag minden kultúrában, ahol hasznosították az alkoholos erjedést, felfedezték az ecetet is.
A világ egyik legősibb ecete a távol-keleti rizsecet, melyet rizsborból állítanak elő. A távol-keleti konyha gyakran használt fűszere.
3-5%-os savtartalommal hozzák forgalomba. Zamata egyszerre édes és sós. Színét az alapanyagául szolgáló rizs adja, ennek megfelelően ízük is más és más lesz. Több fajtája létezik, a legközismertebb az áttetsző fehér rizsecet, de kapható barna és fekete fajtája is.

Tetszett a cikk?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Írd meg véleményed!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Maximum feltölthető fájlméret: 200 MB Drop file here