Pácolt főtt színes tojás

Hozzávalók

  • 6 db főtt tojás
  • 2,5 dl Muskotály borecet
  • 1,5 dl víz
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál mustármag
  • 1 kávéskanál egész bors
  • 1 babérlevél
  • 1 közepes cékla (opcionális, a színezéshez)

 

Elkészítés:

Először a főtt tojásokat meghámozzuk, majd félretesszük. Ezután a céklát is megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk – ez a lépés opcionális, de különleges színt és plusz aromát ad a tojásoknak. Egy lábasban összekeverjük a muskotály borecetet, a vizet, a sót, a cukrot, a mustármagot, a borsot és a babérlevelet, majd az egészet felforraljuk. Ha színezett tojásokat szeretnénk, a céklaszeleteket is hozzáadjuk a pácléhez.

A forrás után a lábast levesszük a tűzről, és hagyjuk, hogy a lé langyosra hűljön. Közben a megtisztított tojásokat tiszta befőttesüvegbe helyezzük, majd ráöntjük a páclevet – a céklával együtt, ha azt is használtunk. Az üveget lezárjuk, és a tojásokat hűtőszekrényben legalább 24 órán át érleljük. Minél tovább állnak a páclében, annál mélyebb és intenzívebb ízt kapnak.

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük