Print Options:

Epres Panna Cotta

 100 ml tej (legalább 2,8 %-os)
 200 ml tejszín
 3 ek cukor
 1 qt vaníliarúd
 2 qts lapzselatin
 250 g eper
 2 ek barnacukor
 2 ek Eper-rebarbara balzsamecet
1

Öntsük a tejet egy kis edénybe, adjuk hozzá a tejszínt, a cukrot és a vanília kikapart belsejét. Forraljuk fel, húzzuk le a tűzről.
Közben áztassuk be egy kis vízbe a zselatinlapokat, majd nyomkodjuk ki és adjuk a még meleg tejszínes keverékhez, keverjük simára. Kicsit hagyjuk hűlni, majd töltsük kis pudingos formákba, tegyük a hűtőbe legalább 5-6 órára.
A cukrot egy kis vízzel kezdjük el karamellizálni. Az epret negyedeljük fel, és adjuk a karamellhez. Forgassuk össze, majd mehet rá az epres-rebarbarás balzsamecet.
Hagyjuk kihűlni, tálalásnál halmozzuk a panna cotta tetejére.