Marinált camembert

Hozzávalók

1 darab camembert sajt
szárított kakukkfű
só, bors
3 teáskanál cukor
1 fej lilahagyma
olívaolaj
ecetes, enyhén csípős savanyú paprika

Elkészítés

A hagymát karikákra szelem, majd egy üvegben megágyazok vele a sajtok alá egy pár paprika kíséretében. Erre helyezem a camembert sajtot, amire újra hagyma karikákat teszek, majd egy pár darab savanyú paprikát. Borssal és kakukkfűvel ízesítem.
Elkészítem az ecetes marinádot, melyhez 3 teáskanál cukrot elkeverek 1 teáskanál sóval és felöntöm nagyjából 4 evőkanál kakukkfüves borecettel, amennyi éppen ellepi. Majd az egészet felöntöm 3 dl langyos vízzel. Alaposan összekeverem és a sajtra öntöm ezt a marinádot (én ebben az esetben körülbelül a felét öntöttem rá, mert még az olaj is hozzá kerül)
Végül hozzáöntök annyi olíva olajat, amennyi ellepi az egészet (az olaj mennyisége kb a marinád harmada legyen).
Hűtőbe téve legalább 3-5 napig érlelem.
Friss, ropogós kenyérrel fogyasztva a legfinomabb.

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük