A Tokaj-hegyaljai borvidék 87 km hosszú és 3–4 km széles, 5500 hektárt foglal magában. Az abaújszántói hegy, a sátoraljaújhelyi Sátor-hegy, valamint a tokaji Kopasz-hegy között fekszik, 28 települést magában foglalva.
A borvidék kontinentális éghajlatú, a terület legnagyobb részén vulkanikus alapkőzet található. A vulkáni kőzet ásványi anyagokban gazdag, ennek hatására erős savgerinccel bíró, minerális jegyekkel rendelkező borok készíthetőek. A löszösebb talajú részek a lágyabb karakterű boroknak kedveznek, itt illatosabb fajták találhatóak.
Az aszúsodásért felelős Botrytis cinerea penészgomba más borvidékeken is fellelhető, azonban a termőhely, a mikroklíma, és a megfelelő szőlőfajták egymásra találásának köszönhetően itt évről évre bekövetkezik az aszúsodás. A vizet vesztett töppedt szőlőszemek magas cukortartalmukkal, izgalmas, egyedi ízükkel valódi értéket képviselnek.
Tokaj-Hegyalján fehér szőlőből készítenek borokat. A leggyakoribb fajták a következők:
- Furmint
- Hárslevelű
- Sárga muskotály
- Zéta (Oremus)
- Kövérszőlő
Mi, a Borecet Műveknél elsősorban a Furmint és a Sárgamuskotály borokat erjesztjük tovább, melyek ecetként is megőrzik jellegzetes karakterüket.