Amerikai meggyes pite

Hozzávalók

250 g liszt
50 g cukor
150 g hideg vaj
½ teáskanál
1 darab tojás
1 kg magozott meggy
4 evőkanál kukoricakeményítő
1 darab tojás a kenéshez

Elkészítés

A lisztet a cukorral, sóval gyúródeszkára tesszük és belemorzsoljuk a hideg vajat. Beleütjük a tojást és ruganyos tésztát gyúrunk. A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és tapadásmentes piteformába simítjuk. Villával megszúrkáljuk, majd méretre vágunk egy darab sütőpapírt, rásimítjuk a tésztára, és sütőbabot öntünk bele. Így sütjük elő a tésztánkat 180 fokon nagyjából 20 percig. A másik felét fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Nagy tálba tesszük, összekeverjük a meggy-mentás balzsamecettel a cukorral és a keményítővel.
Mostanra a tésztánk elősült, kivesszük a sütőből, eltávolítjuk a nehezéknek használt sütőbabot illetve sütőpapírt. Belekanalazzuk a meggyet.
A maradék tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt kinyújtjuk és akkora korongot vágunk belőle, amekkora a piteforma. A korongokat csíkokra vágjuk, majd a csíkokat a gyümölcs töltelék tetejére tesszük és keresztirányban egymás alatt átbújtatjuk, hogy laza fonatot kapjunk. 1 tojást felverünk és megkenjük vele a tészta tetejét.180 fokon 30 percig sütjük a pitét a forró sütőben. 30 perc után visszavesszük a pite széleit pedig letakarjuk alufóliával, hogy ne égjenek meg. További 40 percig sütjük. A sütőből kivéve legalább 2 órát hagyjuk hűlni.

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük