Avokádó Gazpacho

Hozzávalók

  • 250 g uborka
  • 70 g hagyma
  • 1/2 Kalifornia zöldpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy avokádó
  • fél citrom leve
  • 20 ml Topáz almaecet
  • 40 ml extra szűz olívaolaj
  • 1-2 csipet finom só
  • 1-2 csipet őrölt fekete bors
  • 2 jégkocka
  • 200 ml nagyon hideg víz

Díszítés:

  • kis feta-jellegű sajtkockák
  • koktélparadicsom
  • néhány apró bazsalikomlevél
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 csipet csípős paprikapehely

Elkészítés

Először az uborkát alaposan megmossunk és apró darabokra vágjunk. Folytatjuk a vöröshagyma pucolásával és felkockázásával. A zöldpaprikából eltávolítjuk a magokat és az ereket, majd apróra vágjuk. Hámozzuk meg az 1 gerezd fokhagymát vágjuk négybe. Tegyük félre.

Hámozzuk meg az avokádókat, távolítsa el a magját, és a darabjait tegyük egy nagy edénybe. Hozzáadjuk az előzőleg félretett hozzávalókat, majd a fél citrom levét, a Topáz almaecetet, olívaolajat, sót, őrölt fekete borsot, jégkockát és a nagyon hideg vizet.

Botmixer segítségével csomómentesen homogenizáljuk. A massza állagát és ízét ellenőrizzük, majd véglegesítjük gazpacho-t ízlésünknek megfelelően.

Tálalhatjuk kis tálkában vagy mélytányérokban. Teljesen tetszőleges módon díszíthetjük néhány kocka lágy sajttal, negyedbe vágott koktélparadicsommal, néhány apró bazsalikomlevéllel, olívaolajjal, egy csipetnyi paprika pehellyel vagy azokkal a hozzávalókkal, amiket mi a legjobban szeretünk.

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük