Hozzávalók
- 250 g uborka
- 70 g hagyma
- 1/2 Kalifornia zöldpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 nagy avokádó
- fél citrom leve
- 20 ml Topáz almaecet
- 40 ml extra szűz olívaolaj
- 1-2 csipet finom só
- 1-2 csipet őrölt fekete bors
- 2 jégkocka
- 200 ml nagyon hideg víz
Díszítés:
- kis feta-jellegű sajtkockák
- koktélparadicsom
- néhány apró bazsalikomlevél
- extra szűz olívaolaj
- 1 csipet csípős paprikapehely
Elkészítés
Először az uborkát alaposan megmossunk és apró darabokra vágjunk. Folytatjuk a vöröshagyma pucolásával és felkockázásával. A zöldpaprikából eltávolítjuk a magokat és az ereket, majd apróra vágjuk. Hámozzuk meg az 1 gerezd fokhagymát vágjuk négybe. Tegyük félre.
Hámozzuk meg az avokádókat, távolítsa el a magját, és a darabjait tegyük egy nagy edénybe. Hozzáadjuk az előzőleg félretett hozzávalókat, majd a fél citrom levét, a Topáz almaecetet, olívaolajat, sót, őrölt fekete borsot, jégkockát és a nagyon hideg vizet.
Botmixer segítségével csomómentesen homogenizáljuk. A massza állagát és ízét ellenőrizzük, majd véglegesítjük gazpacho-t ízlésünknek megfelelően.
Tálalhatjuk kis tálkában vagy mélytányérokban. Teljesen tetszőleges módon díszíthetjük néhány kocka lágy sajttal, negyedbe vágott koktélparadicsommal, néhány apró bazsalikomlevéllel, olívaolajjal, egy csipetnyi paprika pehellyel vagy azokkal a hozzávalókkal, amiket mi a legjobban szeretünk.