Barnított vajban sült libamáj – Epres salátával

Hozzávalók

6 szelet libamáj (féltenyér nagyságú és ujjnyi vastag)
1 evőkanál vaj
Só, frissen őrölt bors
A salátához:
1 fej jégsaláta
250 g eper
1 marék vegyes retekcsíra
2 evőkanál szőlőmagolaj
1 teáskanál méz
1 csokor snidling
1 csipet só és bors
 

Elkészítés

Először a salátát készítjük el, különben a máj kihűl. A jégsalátát finom csíkokra vágjuk, az eper csumáját levágjuk, majd negyedeljük az eperszemeket. Egy tálba rakjuk a salátával és a leöblített retekcsírával együtt.
Egy kis tálban összekeverjük az öntethez az olajat, a balzsamecetet, a mézet és a finomra vágott snidlinget. Beleszórjuk a sót és tekerünk bele borsot. Kikeverjük és a salátára öntjük, óvatosan összeforgatjuk, és elosztjuk két tányéron.
A vajat egy serpenyőben lassú tűzön barnára pirítjuk, majd belerakjuk a libamájszeleteket. Sózzuk és borsozzuk. 2-3 percig pirítjuk a májszeleteket, majd megfordítjuk óvatosan két spatula segítségével és a másik oldalát is megsütjük, közben sózzuk és borsozzuk. Az előkészített tányérokra rakjuk és locsolunk rá egy keveset a visszamaradt vajból. Azonnal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük