Hozávalók:Barnított vajban sült libamáj epres salátával

A libamájhoz:
6 szelet libamáj – féltenyér nagyságú és ujjnyi vastag
1 ek vaj
só, frissen őrölt bors

A salátához:
1 fej jégsaláta
250 g eper
1 marék vegyes retekcsíra
2 ek szőlőmagolaj
2 ek Tokaji epres-rebarbarás balzsamecet
1 tk méz, 1 ek snidling, 1 csipet só, frissen őrölt bors

Először a salátát készítjük el, különben a máj elhűl.
A jégsalátát elég finom csíkokra vágjuk, az eper csumáját levágjuk, majd negyedeljük az eperszemeket. Egy tálba rakjuk a salátával és a leöblített retekcsírával együtt.
Egy kis tálban összekeverjük az öntethez az olajat, az ecetet, a mézet és a finomra vágott snidlinget. Beleszórjuk a sót és tekerünk bele borsot. Kikeverjük és a salátára öntjük, óvatosan összeforgatjuk, és elosztjuk két tányéron.
A vajat egy serpenyőben lassú tűzön barnára pirítjuk, majd belerakjuk a libamájszeleteket. Sózzuk és borsozzuk. 2-3 percig pirítjuk a májszeleteket, majd megfordítjuk óvatosan két spatula segítségével és a másik oldalát is megsütjük, közben sózzuk és borsozzuk. Az előkészített tányérokra rakjuk és locsolunk rá egy keveset a visszamardt vajból. Azonnal tálaljuk.

 

Köszönjük a receptet Makkakonyhának:

http://www.makkakonyha.com/2011/04/borecetes-receptek-2.html