Capricciosa saláta

Hozzávalók 4 személyre:Capricciosa saláta

150 g sárgarépa
150 g zellergyökér
1 nyáron friss, télen ecetes kaliforniai paprika
50 g gruyère sajt
50 g főtt sonkaAz öntethez:

2 tojás sárgája

250 ml napraforgó olaj
½ citrom leve
1 tk. Tokaji Almabalzsam
1 kk. mustár
só, őrölt fehérbors
A sárgarépát, a zellergyökeret, a paprikát, a sonkát és a sajtot julienne-re vágjuk (esetleg nagy lyukú reszelőn lereszeljük), félretesszük.
A tojások sárgáját egy kevés sóval, borssal és az ecettel együtt egy keverőtálba tesszük. Kézimixerrel folyamatosan keverve az olajat vékony sugárban hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg sűrű majonézt kapunk. Ezután citromlével, sóval, fehérborssal és mustárral ízesítjük, majd összekeverjük a félretett zöldségekkel, sonkával és sajttal. Tálalás előtt hűtőben legalább 30 percig pihentetjük. Pirítóssal tálaljuk.

Köszönjük a receptet Gabának!

Vélemény, hozzászólás?