Hoztunk egy igazi ízbombát, egy valóban tökéletes desszertet! Nagyon finom, és annyira zseniális, hogy eszünk egy igazi csokoládétortát, miközben észrevétlenül viszünk be szervezetünkbe rostanyagokat és vitaminokat!
Nem állítjuk hogy ez a recept diétás, de a céklával és az ecettel mindenképp ellensúlyozzuk a magas cukor és zsírbevitelt. A céklának magas a vitamin és ásványi anyag tartalma, valamint bővelkedik antioxidánsokban, főleg kálium, magnézium, vas, A-, C- és B6-vitaminban. A céklának továbbá magas a vastartalma, és van benne kalcium, a mangán, a réz, a magnézium is.
Felmerülhet a kérdés, hogy mégis milyen íze lehet egy céklának a sütiben, el kell mondtunk, hogy bármilyen meglepő, ha nem tudja az ember, észre sem veszi a turpisságot. Nyilván ez függ az arányoktól, de az itt megadott receptnél van tapasztalat, több gyerkőc is gyanútlanul és élvezettel tolta be a tortaszeleteket 🙂
Hozzávalók
A krémhez:
250g mascarpone
1 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 150 C fokra. Az átszitált lisztet összekeverjük a száraz alapanyagokkal. A tojásokat habosra verjük, majd lassan hozzáöntjük az olajat. A tojásokat óvatosan beledolgozzuk a lisztes keverékbe. Hozzáadjuk a céklát és az Áfonya-ibolya balzsamecet is. Összekeverjük.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, 30 percig sütjük. Ha kész, vegyük ki, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk ketté.
A mascarponét elkeverjük a mézzel és a fahéjjal, majd ezzel a krémmel megtöltjük a tortát.