Csokoládészuflé Aszú balzsamecettel

Hozzávalók

50 g vaj + a formák kivajazásához
2 teáskanál cukrozatlan Holland kakaópor
50 g étcsokoládé (minimum 70 százalékos)
1 darab tojás
1 darab tojássárgája
60 g cukor
50 g liszt

Elkészítés

Vajazd ki és szórd körbe alaposan kakaóporral a kb. 7,5 cm átmérőjű szufléformákat.
Vízgőz felett olvaszd meg a vajat és az étcsokoládét, keverd simára, majd hagyd hűlni 10 percig.
Elektromos habverővel fehéredésig verd a tojást, a tojássárgáját és a cukrot, majd add hozzá az aszú balzsamecetet és a csokis-vajas keveréket is.
Átszitálva add hozzá a lisztet, és óvatosan forgasd össze, majd az így kapott masszát öntsd a szufléformákba.
Süsd 12 percig, majd borítsd meleg tányérra. Tálald azonnal, akár fagyival, savanykás lekvárral vagy gyümölcsökkel

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük