Hozzávalók
50 g vaj + a formák kivajazásához
2 teáskanál cukrozatlan Holland kakaópor
50 g étcsokoládé (minimum 70 százalékos)
1 darab tojás
1 darab tojássárgája
60 g cukor
50 g liszt
Elkészítés
Vajazd ki és szórd körbe alaposan kakaóporral a kb. 7,5 cm átmérőjű szufléformákat.
Vízgőz felett olvaszd meg a vajat és az étcsokoládét, keverd simára, majd hagyd hűlni 10 percig.
Elektromos habverővel fehéredésig verd a tojást, a tojássárgáját és a cukrot, majd add hozzá az aszú balzsamecetet és a csokis-vajas keveréket is.
Átszitálva add hozzá a lisztet, és óvatosan forgasd össze, majd az így kapott masszát öntsd a szufléformákba.
Süsd 12 percig, majd borítsd meleg tányérra. Tálald azonnal, akár fagyival, savanykás lekvárral vagy gyümölcsökkel