Hozzávalók
100 ml tej (legalább 2,8 %-os)
200 ml tejszín
3 evőkanál cukor
1 darab vaníliarúd
2 darab lapzselatin
250 g eper
2 evőkanál barnacukor
Elkészítés
Öntsük a tejet egy kis edénybe, adjuk hozzá a tejszínt, a cukrot és a vanília kikapart belsejét. Forraljuk fel, húzzuk le a tűzről.
Közben áztassuk be egy kis vízbe a zselatinlapokat, majd nyomkodjuk ki és adjuk a még meleg tejszínes keverékhez, keverjük simára. Kicsit hagyjuk hűlni, majd töltsük kis pudingos formákba, tegyük a hűtőbe legalább 5-6 órára.
A cukrot egy kis vízzel kezdjük el karamellizálni. Az epret negyedeljük fel, és adjuk a karamellhez. Forgassuk össze, majd mehet rá az áfonya-ibolya balzsamecet is.
Hagyjuk kihűlni, tálalásnál halmozzuk a panna cotta tetejére.