fbpx

Hagymalekvár

Hagymalekvár

Hozzávalók:Hagymalekvár

3 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1 evőkanál margarin
10 dkg barnacukor
3 evőkanál szilva-vanília Tokaji Balzsamecet
csipet só
3 szem zöldbors
1 késhegynyi őrölt feketebors

Elkészítése:

A margarinon az apróra vágott hagymákat üvegesre főzzük meg, majd karamellizáljuk tovább a cukorral. Ha már kezd sűrűsödni, főzzük tovább a sóval és a borsokkal. Akkor készül el, ha már ragacsos, lekvárszerű sűrűségű. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a balzsamecetet. Azonnal fogyasztható, de ha még forrón üvegbe töltjük, celofánnal és a befőttesüveg tetejével lezárjuk, majd egy napig fejjel lefelé tároljuk, akkor sokáig eláll.

Köszönjük a receptet az Ízek Blogja szerzőjének!

forrás: www.izekblogja.hu

Vélemény, hozzászólás?

SZEPTEMBERI AKCIÓ

Általános akció (minden vásárlónak elérhető)

- Topáz almaecet 500ml

- Bio Alma Balzsamecet 500ml

- Kézműves ecet – Érlelt Almaecet 250ml

Mind a 3 termékre egységesen 10% kedvezmény.

Hírlevél feliratkozóknak:

További 10% kedvezmény a 3 almaecetünkre!

Iratkozz fel és küldjük a kuponkódot!