Leírás
Felhasználási javaslat:
A csipkebogyó édes, intenzív gyümölcsös izével kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva, de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.
Húsokhoz nagyon szépen passzol, akár a kész sültekhez készítünk öntetet belőle, vagy csak pár cseppel fűszerezzük kész ételünket, mindenképp izgalmas ízek keverednek ki belőle.
Egyedülálló kiegészítője lehet bármilyen desszertnek. Használjuk bátran gyümölcsök posírozásához, vagy ízesítsük vele süteménytésztánkat, krémjeinket.
Egészségtámogató italként, nagyjából napi 20-30ml mennyiséget 3-5 dl vízben kell elkeverni, és napközben étkezések között fogyasztani.
A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem ízfokozót. Édesítésre gyümölcsmustot használunk, ezen kívül semmilyen hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Összetevők: csipkebogyó ágyon érelt furmint borecet 65%, sűrített almamust
Tápérték/100ml: Energia 552kJ/130kcal, Zsír 0g, amelyből telített zsírsavak 0g, Szénhidrát 29,6g, amelyből cukrok 29,6g, Fehérje 0,5g, Só 0g
Megállja a helyét a top gasztronómiában, meglepő ízeket varázsolva az ételekhez. Különösen vadhúsok mellett ajánlott, pácként vagy öntetként.
Ezentúl kiemelnénk élettani hatását. Amit nagyszüleink népi orvosságként használtak egykor a mindennapokban, azok általában igazolják „jó hírüket”. Így van ez a csipkebogyó esetében is, melynek jótékony hatásait számos tanulmány is alátámasztja.
Kúraszerűen alkalmazva szervezetünk könnyebben regenerálódik a hosszú, testet-lelket egyaránt megviselő telet követően. Mi több, hála a csipkebogyóban lévő megszámlálhatatlan ásványi anyagnak, immunrendszerünk is sokkal ellenállóbb lesz a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.
tkcssztr –
A kedvencem. Ma épp árpagyöngy levest ízesítettem vele, nagy sikere volt.
bomari10 –
Csodás!
Hanna Böröcz –
Andrásné Szabó –
Hanna –
Anikó –
Hajnalka H. –
Tibor Nagy –
Viktória Kulich –
Noémi Jakab –
Anna Fittlerné Kiss –
Lajosné Dr. Varga-Szabó –
Anna Fittlerné Kiss –
naponta iszom „üdítőként”, nagyon finom
Ákos Radó –
Anikó Szteblák –
Viktória –
Hűsítőbe tettük. Nyami!
Orsi –
Dóra Simonits –
Péter Varga –
Anikó Szteblák –