Hozzávalók
200 g marhahús
40 g marhavese faggyú vagy szalonna
só, bors
Karamellizált hagyma:
2 nagy darab vöröshagyma
só
2 evőkanál napraforgó olaj
Házi BBQ szósz:
200 ml ketchup
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál barnacukor
½ evőkanál olaj
½ fej vöröshagyma
Extra feltétek:
12 szelet cheddar sajt
friss jégsaláta
szeletelt paradicsom
Elkészítés:
A hagymákat vágjuk fel viszonylag vastag szeletekre, majd az olajon kis lángon 20-30 perc alatt, karamellizáljuk őket. Félidőnél adjuk hozzá a rozmaringos vörösborecetet.
Egy forró serpenyőben, az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Belekeverjük a ketchupot, a muskotályos borecetet, a birsalma balzsamecetet, a szójaszószt, és a barna cukrot. Kicsit összerotyogtatjuk és az egészet átszűrjük.
A marha darálthúst dolgozzuk össze a faggyúval vagy szalonnával, sózzuk, borsozzuk, és formázzunk belőle húspogácsát. Forró serpenyőben kevés olajon kezdjük el sütni, 2-2 percig mindkét oldalán. Tegyünk a húspogácsára egy szelet sajtot, és hagyjuk ráolvadni.
Ezután nincs más dolgunk, mint a hamburger buciba rétegezni az elkészült hozzávalókat.
Egy válasz
Nagyon jó lett!