Hamburger Recept

Hozzávalók

200 g marhahús
40 g marhavese faggyú vagy szalonna
só, bors
 
Karamellizált hagyma:
 
2 nagy darab vöröshagyma
2 evőkanál napraforgó olaj
 
Házi BBQ szósz:
200 ml ketchup
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál barnacukor
½ evőkanál olaj
½ fej vöröshagyma
 
Extra feltétek:
12 szelet cheddar sajt
friss jégsaláta
szeletelt paradicsom
 

Elkészítés:

A hagymákat vágjuk fel viszonylag vastag szeletekre, majd az olajon kis lángon 20-30 perc alatt, karamellizáljuk őket. Félidőnél adjuk hozzá a rozmaringos vörösborecetet.

Egy forró serpenyőben, az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Belekeverjük a ketchupot, a muskotályos borecetet, a birsalma balzsamecetet, a szójaszószt, és a barna cukrot. Kicsit összerotyogtatjuk és az egészet átszűrjük.

A marha darálthúst dolgozzuk össze a faggyúval vagy szalonnával, sózzuk, borsozzuk, és formázzunk belőle húspogácsát. Forró serpenyőben kevés olajon kezdjük el sütni, 2-2 percig mindkét oldalán. Tegyünk a húspogácsára egy szelet sajtot, és hagyjuk ráolvadni.

Ezután nincs más dolgunk, mint a hamburger buciba rétegezni az elkészült hozzávalókat.

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük