Sárgarépás-paradicsomos chutney

Hozzávalók

4-5 darab közepes méretű sárgarépa
2-3 fej közepes vöröshagyma
2 szál újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
5-6 darab paradicsom
4 evőkanál cukor
2-3 teáskanál rozmaring, bazsalikom és kakukkfű keveréke (lehet szárított is)
1 teáskanál szárított metélő hagyma
kevés olaj
só, őrölt színes bors

Elkészítés

A hagymákat és a fokhagymát lereszeljük, a répát és a paradicsomot megtisztítjuk. A répát lereszeljük, a paradicsomot pedig felkockázzuk. Kevés olajat hevítünk egy mélyebb lábosba, és azon a hagymákat üvegesre pároljuk. Adjuk hozzá a répát és a fokhagymát, pirítsuk le egy kicsit, majd hintsük meg a cukorral.
Főzzük össze, sózzuk és borsozzuk, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a zöldfűszereket, a metélő hagymát és a  csipkebogyós balzsamecetet. Itt tudjuk beállítani, hogy mennyire legyen pikáns, és leveses a szószunk. Ha szeretnénk még sűríteni, akkor egy kis keményítővel korrigáljunk nyugodtan. Kis lángon főzzük össze, ha a répa már puha, akkor készen is vagyunk. Zárt edényben, hűvös helyen 2-3 hónapig eltárolhatjuk.
Jól illik grillekhez, sültekhez, szendvicsekbe. Kenhetjük pikáns krémként is, de akár mártogatósnak is kitűnő

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük