Kladdkaka

Hozzávalók

15 dkg vaj
3 darab tojás
15 dkg liszt
30 dkg cukor
5 evőkanál holland kakaópor (cukrozatlan)
5 dkg étcsokoládé

 

Elkészítés

A vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a cukrot, majd 2-3 percig kevergetjük. A tűzhelyről levéve beleszórjuk a kakaót, csokoládét és elkeverjük.
Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd a leszitált lisztet. Végezetül mehet az aszú balzsamecet, a keveréket néhány mozdulattal összedolgozzuk.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig készre sütjük. Akkor tökéletes, ha a közepe még remegős.

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük