Kókuszos habcsók

Kókuszos habcsók

Hozzávalók:Kókuszos habcsók
5  tojásfehérje
2 csomag vaníliás cukor
450 g kristálycukor
2 teáskanál tokaji aszúecet
150 g kókuszreszelék
2 teáskanál kukoricakeményítő

 

A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a keményítőt, a vaníliás- és a kristálycukrot is. Tovább verjük, amíg teljesen kemény nem lesz. Ezt követően kerül bele az ecet, és ezzel nagyon kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket.

 

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelt tepsire egy kiskanál segítségével halmokat készítünk a habból. Kb. 5 cm távolság legyen a kupacok között. Mikor a sütőbe helyezzük a tepsit, a hőfokot visszavesszük 150 fokra és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

 

Köszönjük Két cica konyhájának a receptet!

www.ketcicakonyhaja.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.