Hozzávalók
Elkészítés:
Mossuk meg a halszeleteket, és papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges vizet. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd magas lángon kezdjük el sütni a filénket, bőrös oldalával lefelé, körülbelül 3 percig. Sütés közben dobjuk az egész fokhagymákat a halunk mellé. Szórjuk meg a sóval, fehérborssal, majd locsoljuk rá a birsalma balzsamecetet. Amikor elkezd kifehéredni, fordítsuk át, és a húsa felől is kezdjük el sütni 2-3 percig. Ha kész vagyunk, tegyük félre pihentetni a lazacfiléket.
A spárgát készítsük elő: mossuk meg, törjük le a fás részét, amennyiben szükséges hámozzuk meg. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, a két fokhagymát vékonyan szeleteljük fel, és tegyük kezdjük el pirítani, közepes lángon, meg ne égjen. Adjuk hozzá a megtisztított spárgákat, pirítsuk nagy lángon 5 percig, majd adjuk hozzá 1 dl vizet, fedjük le, és hagyjuk, hogy elforrja a vizet.
A hollandi mártáshoz a tojásságákat a sóval és a zöldfűszeres balzsamecettel a turmixgépbe tesszük. A vajat egy kis lábosban felmelegítjük, míg habos nem less. Ekkor beindítjuk a turmixgépet. Néhány másodpercig hagyjuk, hogy csak a tojásokat keverje, majd folyamatos működés közben, vékony sugárban kis adagokban adagoljuk hozzá a meleg vajat, amíg sűrű krém nem képződik