Hozzávalók
4 db tojásfehérje
1 csipet só
250 g porcukor
2 púpozott teáskanál kukoricaliszt
vagy bármelyik kedvenc gyümölcsös balzsameceted
Málnavelő:
200 g friss vagy fagyasztott málnavelő
2 evőkanál barnacukor
Elkészítés
A tojásfehérjéket kezdjük el habosítani egy csipet sóval. Mikor már habos, de még nem kemény hab, adagoljuk hozzá több részletben a porcukrot, majd az érlelt almaecetet és verjük kemény, fényes habbá.
Ha kész, szórjuk a tetejére a kukoricalisztet, és egy spatula segítségével egyenletesen keverjük el, vigyázva, hogy ne törjük össze a tojáshabunkat. Sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk kerek formákba, és 150 fokos sütőben nagyjából 1 órán keresztül szárítsuk.
A málnát egy serpenyőben a barnacukorral és a málnás balzsamecettel kezdjük el forralni. Néhány perc alatt rottyantsuk fel, vigyázva, hogy nem főjön szét a málna.