Málnás Pavlova

 

Hozzávalók

4 db tojásfehérje
1 csipet só
250 g porcukor
2 púpozott teáskanál kukoricaliszt
vagy bármelyik kedvenc gyümölcsös balzsameceted
 

Málnavelő:

200 g friss vagy fagyasztott málnavelő
2 evőkanál barnacukor

Elkészítés

A tojásfehérjéket kezdjük el habosítani egy csipet sóval. Mikor már habos, de még nem kemény hab, adagoljuk hozzá több részletben a porcukrot, majd az érlelt almaecetet és verjük kemény, fényes habbá.
Ha kész, szórjuk a tetejére a kukoricalisztet, és egy spatula segítségével egyenletesen keverjük el, vigyázva, hogy ne törjük össze a tojáshabunkat. Sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk kerek formákba, és 150 fokos sütőben nagyjából 1 órán keresztül szárítsuk.
A málnát egy serpenyőben a barnacukorral és a málnás balzsamecettel kezdjük el forralni. Néhány perc alatt rottyantsuk fel, vigyázva, hogy nem főjön szét a málna.

 

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük